uutinen
3.3.2017

Avaunt –kevätkampanja

Osta 3 kpl Avaunt® 1l tuholaistorjuntaan, saat Avaunt kelta-ansan kaupan päälle (arvo 15€). Osta siemenet ja tee viljelysopimus niin saat lisäksi Avaunt –urheilukassin.

Öljykasvien suhteellinen kannattavuus suhteessa viljaan on nyt erittäin hyvä ja näkymät ovat samankaltaiset myös tulevalle kasvukaudelle. Öljykasvit ovat menestyneet hyvin esimerkiksi Pro Agrian kannattavuusvertailuissa. Tästä huolimatta kylvöalaennusteet näyttävät yllättävän pientä kasvua rypsin ja rapsin pinta-aloihin. Vielä suunnitelmia ehtii muuttaa. Kylvä sinäkin tänä keväänä öljykasveja!

Avaunt oli välttämätön kaalikoin torjunnassa

Avaunt® osoitti tarpeellisuutensa tuholaistorjunnassa viime kesänä. Hyvän kuoriaistehon lisäksi se oli ainoa valmiste, joka tehosi kunnolla kaalikoin toukkiin. Monet kasvustot käytännössä pelastettiin Avaunt –käsittelyllä ja lopputulos oli hyvä.  Avaunt® käytetään mieluiten ensimmäisessä kuoriaistorjuntaruiskutuksessa ja viimeistään myöhäisessä nuppuvaiheessa. Jos torjuntakynnys ylittyy ruiskutuksen jälkeen uudelleen, niin kasvusto käsitellään esimerkiksi Mospilanilla 8-14 vrk:n kuluttua Avaunt® ruiskutuksesta. Sekä Avaunt että Mospilan tehoavat erinomaisesti pyretroideja kestäviin kuoriaisiin.

Siemenissä yhä valinnanvaraa

Jos painottaa öljykasvinviljelyssä aikaisuutta niin kannattaa valita jo useina vuosina hyvin käytännön viljelyssä menestynyt Smilla –hybridikevätrapsi, Cleopatra -kevätrapsi tai kylvää Cordelia -rypsiä. Jos lohkoilla on erityisen voimakas rikkakasvipaine, kannattaa valita Solar CL –hybridirapsi. Se on Clearfield –lajike, joten voit torjua rikat laajatehoisella Clamox –valmisteella.

Avaunt kelta-ansa helpottaa rapsikuoriaisten seurantaa

Avaunt kelta-ansa helpottaa rapsikuoriaisten seurantaa

 

Osta 3 kpl Avaunt® 1l tuholaistorjuntaan Viljelijän Berneriltä, saat Avaunt kelta-ansan kaupan päälle (arvo15€). Osta lisäksi siemenet ja tee viljelysopimus niin saat lisäksi Avaunt –urheilukassin. Yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ. 

 


Tilaa uutiskirje