uutinen
20.5.2020

Emilio syysvehnä talvehti hyvin

Tämä Emilio syysvehnä Hyvinkäällä kylvettiin 11.9. juuri ennen sateita. Esikasvina oli härkäpapu, jonka puinti osui poikkeuksellisen aikaiseen ajankohtaan viime kesän kuivuuden jäljiltä. Orastuminen oli tasaista ja kasvu jatkui pitkälle syksyyn. Talvehtiminen sujui hyvin, vaikka vaihtelevia pakkas- ja lämpöjaksoja sekä sateita riitti koko talven. Huhtikuun puolivälissä kasvu oli alkanut ja uusia juuria näkyi jo. Syysvehnä oli myös saanut kevään ensimmäisen lannoituksen BioA:n NK-lannoitteella. 

 

 15.4.2020

 

 

 

 

 

  

 

Kuukautta myöhemmin Emilio on jo rehevässä kasvussa. Kasvitauteja kasvustosta ei löytynyt ja tautipaine onkin melko pieni, sillä aiemmin lohkolla on viljelty härkäpapua ja kauraa. Viileä sää ei myöskään suosi sienitautien etenemistä, kuten pistelaikkua, jota voi esiintyä vehnällä jo hyvin aikaisessakin vaiheessa. Tiheässä kasvustossa on kuitenkin hyvät edellytykset kasvitautien leviämiselle, joten seurantaa tulee jatkaa säiden lämmetessä. 

 

19.5.2020

 

 

 

  

 

 

 

Rikkatorjunta ja kasvunsäädekäsittely päästään tekemään, kun yöpakkaset ovat hellittämässä. Lohkolla on jonkin verran talvehtinutta saunakukkaa ja muita talvehtineita rikkoja. Pillikettä ja ohdaketta on lohkolla runsaasti, ja myös orvokkia ja kiertotatarta on jo tullut pintaan. Hivenravinnetilanne lohkolla on maanäytteiden mukaan heikko ja mangaanimittauksissa PEU-arvot vaihtelivat välillä 82-92. Lannoituksen raja-arvona on <90, joten rikkatorjunnan yhteydessä tehdään myös lehtilannoitus Wuxal Multifluidilla.


Tilaa uutiskirje