blogi
20.5.2020

Etä-Trainee täällä hei!

Helmikuun alussa Herttoniemeen Bernerin toimistolle kokoontui neljä uutta työntekijää. Me olimme ne mystiset Traineet, joista oli haku päällä 2019 vuoden loppupuolella Viljelijän Avena Bernerille. Ensimmäisinä päivinä hoidettiin alta kaikki perinteiset: perehdytys ja tutustuminen taloon ja sen historiaan, meitä kierrätettiin osastolta toiselle ja saimme työkoneet käyttöömme. Käytiin läpi tulevan, noin kahdeksan kuukautta kestävän Trainee-jakson ohjelmaa ja työnkuvaa. Trainee-jaksoon oli tarkoitus kuulua tuotekoulutuksia Herttoniemessä sekä myyntikoulutusta Rastor-instituutin tiloissa Espoossa. Lisäksi olisimme osallistuneet maatalousalan moninaisiin tapahtumiin pellonpiennarpäivistä isoihin, monipäiväisiin messuihin. Olisimme myös kierrelleet asiakastapaamisissa kokeneiden myyjien kanssa ja kirsikkana kakun päällä tiedossa oli maatalousaiheinen messumatka ulkomaille.

Jokainen pystyy varmaan päättelemään, kuinka lopulta kävi. Koulutuksia kyllä järjestetään, mutta etänä Teamsin tai Zoomin kautta. Kaikki maatalousmessut ja muut tapahtumat on koko Trainee-jakson ajalta peruttu. Maaliskuun puolivälin paikkeilla jokainen meistä vetäytyi omaan kotitoimistoon hoitamaan myyntiä puhelimitse, kun asiakkaita saatikka ketään muutakaan ei ollut sopivaa tavata kasvotusten. Ulkomaan messumatkasta on aivan turha enää haaveillakaan.

Kun noita peruutuksia tähän listaa, voisi kuvitella, että pettymys on suuri. Mutta, koska tälle tilanteelle ei mitään mahda, on ajateltava positiivisesti ja otettava nyt etätyöskentelystä irti kaikki mitä saa. Ja kun vallitsevaa tilannetta seuraa, meillä menee itse asiassa todella hyvin, vaikka Trainee-jakso tuleekin poikkeamaan alkuperäisestä suunnitelmasta. Ylipäänsä se, että tällaisena poikkeusaikana on töitä ja vielä mielekästä työtä, on asia mistä saa olla kiitollinen.

Meille on jokaiselle nimetty oma ”mentori”, joka auttaa myyntiin liittyvissä asioissa. Etätoimistosta käsin mentoriin on pidetty yhteyttä puhelimitse ja Teamssin välityksellä ahkerasti. Omalla kohdallani mentorini on auttanut minua ihan älyttömästi eteenpäin. Aina uudessa työssä aloittaessa tulee vastaan tilanteita, jossa tarvitsisi nopeasti apua tai tietoa, mutta ei välttämättä tiedä keneltä kannattaisi kysyä tai ketä kehtaisi taas häiritä varsinkin nyt etätöissä. Oma mentorini on ollut todella luotettava ja nopea vastaamaan mitä ihmeellisimpiin kysymyksiini ja on ollut aina valmis auttamaan ongelmatilanteissa, vaikka tiedän, että hän on itse erittäin kiireinen. Tämä on mielestäni yksi Trainee-jakson parhaita puolia.

Ja kyllähän tämän korona-tunnelin päässä alkaa jo näkyä valoa. Kun peruskoulut aukeavat ja kokoontumisrajoituksia aletaan pikkuhiljaa purkaa, uskaltaudumme mekin jo varovaisesti takaisin kentälle, toki terveenä, kädet pestynä ja turvavälit muistissa. Jos sinulla on jotain kasvinviljelyyn ja tilaasi liittyviä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä, jossa voimme sinua auttaa, ethän epäröi ottaa yhteyttä meihin Trainee-jaksolaisiin. Olemme täällä asiakkaita varten, jokainen meistä toivoo haasteita ja sitä, että oppii paljon uutta. Helpoiten se käy nimenomaan siellä kentällä, viljelijöiden kanssa vuorovaikutuksessa.

Hyvää ja turvallista kasvukautta,

 Piia Pesola

Trainee, Viljelijän Avena Berner

 

Ollaan yhteydessä!

Piia Pesola

Piia Pesola

Jyrki Mällinen

Jyrki Mällinen

Roope Mäkitalo

Roope Mäkitalo

Noora Talvitie

Noora Talvitie

Etelä-Suomi

Piia Pesola
0406107667
piia.pesola@berner.fi

Etelä-Suomi

Jyrki Mällinen
0405408027
jyrki.mallinen@berner.fi

Varsinais-Suomi,
Satakunta, Pirkanmaa

Roope Mäkitalo
0405890884
roope.makitalo@berner.fi

Etelä-Pohjanmaa

Noora Talvitie
0406146928
noora.talvitie@ber

 

 
 

Tilaa uutiskirje