uutinen
12.10.2020

Gondor varmistaa tehon ja antaa joustoa ruiskutuksiin

Kasvinsuojeluruiskutuksia ei saa tehdä tuulen ollessa liiallista. Mieluummin tulee pyrkiä ruiskuttamaan lähes tuulettomalla säällä. Aina tämä ei ole täysin mahdollista. Tuulen ollessa 2-3 m/s luokkaa on ruiskutus yleensä mahdollista, mutta 4-5 m/s tuuli heikentää nopeasti ruiskutustulosta. Tuulikulkeumasuuttimilla voidaan vähentää kulkeumaa, mutta ruiskutteen pisarakoko kasvaa. Tällöin ruiskutuspisarat ei välttämättä kulkeudu optimaalisesti esimerkiksi kaikkiin rikkakasveihin, jotka ovat pienikokoisia tai kasvavat pystysuoraan kuten heinämäiset rikkakasvit. Gondor-kiinnitettä käytettäessä saadaan tuulikulkeumaa vähennettyä ja samalla ruiskutepisarat kiinnittyvät paremmin lehdelle.

On erittäin tärkeätä tietää, että Gondorilla ei voida estää liiallisen tuulen voimakkuuden vaikutusta. Kovalla tuulella ei voida ruiskuttaa. Gondor ei ole myöskään pelkästään tuulikulkeuman vähentäjä vaan ainutlaatuisten ominaisuuksien takia ruiskutuksen teho parantuu.

Matrigon-ruiskutus kuminalla tehtiin aamupäivällä olosuhteissa, joissa tuuli alkoi voimistumaan. Ruiskutukset tehtiin tavallisilla viuhkasuuttimilla. Ilman Gondoria ruiskutukset olisi pitänyt lopettaa. Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja teho valvattiin ja ohdakkeeseen oli erinomainen.

 

Matrigonin tehot rikkakasveihin olivat hyviä yhdessä Gondorin kanssa. Ruiskutus tehtiin 10.9. ja kuvat on otettu 21.9.


Tilaa uutiskirje