uutinen
8.11.2017

GrainSense -maailman ensimmäinen kädessä pidettävä mittalaite viljanlaadun analysointiin

GrainSense julkaisee laitteensa ja palvelunsa Agritechnica-messuilla 12.–18.11.2017 Hannoverissa Saksassa. Tervetuloa GrainSense-osastolle E54, halliin 15 tutustumaan lähemmin tähän uuteen innovaatioon.

LABORATORIO JOKAISEN MAANVILJELIJÄN KÄTEEN

GrainSense on kehittänyt maailman ensimmäisen kädessä pidettävän laitteen viljanlaadun analysointiin. Kädessä pidettävä GrainSense mittaa viljan ja muiden viljelykasvien proteiini-, kosteus-, öljy- ja hiilihydraattipitoisuuden. Näiden oleellisten laatutietojen perusteella sadon arvo ja käsittelykustannukset voidaan laskea jo siinä vaiheessa, kun vilja kasvaa vielä pellolla. Laite on paristokäyttöinen ja vaatii vain muutaman jyvän. Analysointi tapahtuu muutamassa sekunnissa eikä vaadi mitään valmistelutoimenpiteitä. Laitteessa on paikannus (GPS) ja pilvipalvelu, jotka tukevat tuottavuutta ja kannattavuutta.

Ensimmäistä kertaa maanviljelijöillä, siemenviljan kasvattajilla ja kasvinjalostajilla on mahdollisuus analysoida viljelykasviensa tärkeimmät laatuominaisuudet nopeasti ja tehdä tulosten pohjalta kannattavuutta parantavia päätöksiä. Laite auttaa myös lihantuottajia seuraamaan ja säätelemään eläinrehun proteiinipitoisuutta reaaliajassa kasvun aikana. Tällä on suuri vaikutus lihantuotannon kannattavuuteen.

Lisätietoja: GrainSense, TJ Edvard Krogius +358 50 322 9392, edvard.krogius@grainsense.com

Myynti Suomessa: Viljelijän Berner, Teemu Helkala, Asiakkuus- ja tuotepäällikkö, +358 40 149 5234, teemu.helkala@berner.fi


Tilaa uutiskirje