uutinen
18.5.2020

Juolavehnän ja hukkakauran hallintakeinoja

Satovuoden kuminalla juolavehnän ja hukkakauran torjunta-aika lähestyy. Targa Super 5 SC on erikoisaine, jolla nämä rikkakasvit saadaan erinomaisesti kuriin.  Valmistetta voidaan käyttää monipuolisesti usealla eri viljelykasvilla sisältäen kuminan, herneen, härkäpavun, rapsin ja rypsin, perunan, sokerijuurikkaan, pellavan, apilan ja punanadan siemenviljelyn, porkkanan, punajuurikkaan, mukulasellerin, lantun, mansikan ja palsternakan. Mansikalla käyttö on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

Juolavehnän tulisi olla torjuntahetkellä 4-6 -lehtivaiheessa ja kasvuston tulee olla hyvässä kasvussa. Säiden lämpenemistä ja kasvuston kehittymistä pitää odottaa, jotta torjuntaa päästään tekemään. Käytettäessä Targa Superia lämpöä tulisi olla 12-20 °C astetta ja ilman kosteuden 70 %. Targa Super 5 SC annoksella 2,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha tai 3,0 l/ha yksinään tehoaa erinomaisesti juolavehnään ja hukkakauraan edellä mainituissa olosuhteissa. Normaalin Sito Plus kiinnitteen sijaan voidaan myös käyttää Gondor-kiinnitettä, jonka avulla Targa Super saadaan levittäytymään ja imeytymään vieläkin paremmin lehden pintaan. Gondorin avulla voidaan ruiskuttaa myös hankalammissa keleissä tuulen alkaessa haitata ruiskutuksia. Gondorin määrä on 0,15 % vesimäärästä eli 200 litran vesimäärällä Gondorin määrä on 3 dl/ha.

Wuxal Multifluid tai Wuxal Microplant-lehtilannoitekäsittelyn voi yhdistää Targa Super-ruiskutukseen. Nämä tuotteet sisältävät monipuolisesti erilaisia hiveniä kuten mangaania ja booria.

 

Juolavehnää kuminassa 14.5.2020 Mäntsälässä. Juolavehnä on vielä liian pientä torjuttavaksi, mutta kesäkuun alussa on todennäköisesti oikea aika torjuntaan.

 

Targa Superin varoajat on syytä huomioida viljelyssä. Esimerkiksi kuminalla käsittely tulee tehdä ennen kukintaa varoajan ollessa 56 vrk. Pakasteherneellä on 35 vrk varoaika ja ruokaherneellä (kuiva) 45 vrk sekä porkkanalla, lantulla ja sellerillä 40 vrk. Varoajat on hyvä tarkistaa vielä etiketistä.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


Tilaa uutiskirje