uutinen
7.2.2020

Lehtilannoitteen valinta – usean tekijän summa

Lehtilannoitteita valittaessa kannattaa selvittää mm. valmisteen käyttäytyminen ruiskussa ja ravinteiden imeytymisen tehokkuus kasviin. Eduksi olisi, jos valmiste ei tuki suuttimia ja letkuja, toimii tankkiseoksissa hyvin ja antaa maksimaalisen biologisen tehon.

Aglukonin Wuxal-tuotesarjan valmisteet Wuxal Microplant ja Wuxal Grano ovat olleet jonkin aikaa markkinoilla sopien mm. viljojen ja öljykasvien hivenlannoitukseen. Molemmat valmisteet ovat ns. suspensio-olomuodossa muodostaen kaksi eri nestekerrosta. Ravistelu onkin tärkeää juuri ennen käyttöä. Tuotteet toimivat ruiskussa hienosti ja jopa estävät ruiskua tukkeutumasta. Ravinteiden imeytymisen hyötysuhde on myös huippuluokkaa ja 70-100 % ravinteista imeytyy kasvin lehden pinnan läpi! Wuxal Microplant sisältä paljon eri hivenravinteita ja sopii hyvin rikkatorjunnan yhteyteen, kun taas Wuxal Grano sisältää mm. typpeä ja rikkiä soveltuen seokseen tautiaineen kanssa nostamaan myös viljan laatua.

Zm-Grow on myös hyvä vaihtoehto miettien käytettävyyttä ja tehoa. Juoksevuus on huippuluokkaa ja valmiste sopii hyvin tankkiseoksiin. Zm-Grow sopii myös nurmille viljojen lisäksi, koska valmiste sisältää mangaanin lisäksi rikkiä ja sinkkiä. Valmisteen ravinteet on saatu talteen alkaliparistoista suomalaisen Tracegrow-yrityksen osaamisen kautta, joten käyttö tukee kotimaisen teknologian hyödyntämistä.

Parassato-palvelu

Parassato on uudenlainen verkkosuunnittelutyökalu kasvinsuojelun tarpeisiin.
Ottamalla käyttöösi Parassato -suunnitteluohjelman saat vaivattoman ja uudenaikaisen apuvälineen tehdä suunnitelmia ja seurata kasvukauden kehitystä omilla lohkoillasi.
Tilaa uutiskirje