uutinen
4.8.2021

Mateno Duo - ykköstuote syysviljojen rikkatorjuntaan

Syysviljojen rikkatorjunta on mahdollista hoitaa tehokkaasti jo syksyllä – ja yhdellä tuotteella. Mateno Duo on huipputuote, jolla saadaan laaja-alainen teho leveälehtisiin ja heinämäisiin rikkakasveihin. Valmiste tehoaa erittäin hyvin saunakukkaan, orvokkiin, mataraan ja tädykkeseen, sekä hyvin kylänurmikkaan ja luohoon.

Mateno Duo pitää pellon puhtaana rikkakasveista koko syksyn ajan, näin ollen rikkakasvit eivät vie ravinteita syysviljalta ja heikennä sen talvehtimista. Keväällä ei tarvitse kiirehtiä ruiskutusten kanssa ja kevätitoisille rikkakasveille riittää pieni annos torjunta-ainetta.

Mateno Duolla saadaan torjuttua kylänurmikkaa jo syksyllä. Se vähentää kylänurmikan massaa pellolla ja tappaa pienet yksilöt. Orvokkiin saadaan myös vakuuttava teho syksyn ruiskutuksella.

Paras torjuntatulos saadaan viljan ollessa 2-4 -lehtivaiheessa eli esimerkiksi rukiilla kahukärpäsen torjunnan voi suorittaa samalla. Tuote sopii myös pohjavesialueille. Käsittely voi ohimenevästi vaalentaa viljaa, mutta talvehtimiseen se ei vaikuta.

Viljelijän Avena Bernerin Janne ja Bayerin Minni katsastivat 31.5.2021 Mateno Duolla syksyllä käsiteltyä Emilio-syysvehnäkasvustoa Pohjanmaalla ja arvioivat Mateno Duon vaikutusta lohkon nollaruudun kautta. Katso YouTubesta keväinen keskustelu pellolta, jossa käydään läpi valmisteen käyttöä ja sen hyötyjä, jotka näkyvät kasvustossa.


Tilaa uutiskirje