uutinen
29.6.2020

Mitä pitää ottaa huomioon rikkoja torjuttaessa lämpimässä säässä?

Rikkakasvit ovat monin paikoin kasvaneet jo melko suuriksi myös myöhemmin kylvetyillä lohkoilla. Lämmin sää on edesauttanut kasvua.

 

Kuvan ruisvehnä kylvetty 23.5.2020 Etelä-Pohjanmaalla. Savikka on jo suurikokoista torjuttavaksi ja vahakerros voi olla paksu.

Kuvan ruisvehnä on kylvetty 23.5.2020 Etelä-Pohjanmaalla. Savikka on jo suurikokoista torjuttavaksi ja vahakerros voi olla paksu.

Alueellisesti ennen juhannusta on saatu sateita vaihtelevasti. Alueilla, joissa kuivuutta esiintyy enemmän, on oltava erityisen tarkkana. Vahakerros rikkakasveissa voi olla jo paksumpi, joten rikka-aineen annosmäärä tulee olla korkea. Nufarm MCPA varmistaa erinomaisesti tehoa savikkaan ja pillikkeeseen, joissa vahakerros on paksumpi. MCPA sopii seokseen esimerkiksi Quelexin kanssa ja samalla saadaan hyvä teho ohdakkeeseen ja valvattiin.

Fenoksihappovalmisteet kuten Duplosan Super tai Ariane S toimivat näissä olosuhteissa tehokkaasti, mutta ainoa oikea hetki on ruiskuttaa aamuyöllä-aikaisin aamulla. Duplosan Superin joukkoon kannattaa laittaa Refine Super SX tai Premium Classic SX gramma-ainetta.

On hyvä muistaa, että tankkiseoksissa lehtilannoitteen tai tautiaineen sisältämä mahdollinen kiinniteaine ei korvaa normaalia kiinnitettä. Gramma-ainetta kuten Refine Super SX:ää käytettäessä tulee käyttää kiinnitettä kuten Sito Plussaa tai Gondoria.

Öljykasveilla juolavehnän torjunnan Targa Superilla voi yhdistää Avaunt- tai Mospilan-ruiskutukseen. Alueilla, joilla on satanut, kannattaa ruiskuttaa Targa Superilla mahdollisuuksien mukaan ja hyödyntää parempi kosteustilanne.

 Kysy lisää meidän asiantuntijamyyjiltä.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


Tilaa uutiskirje