uutinen
21.6.2022

Muista aikainen kasvunsäätö

Viljat kasvavat nyt todella vauhdikkaasti. Olosuhteet ovat olleet pääosin hyvät. Juhannukseksi on ennusteissa lämpenevää säätä, joka voimistaa entisestään kasvua.

Nyt on todella tärkeää tehdä kasvunsäätö ajoissa viljojen pensomisen-korrenkasvun alussa. Näin varmistetaan voimakas ja vankka korren tyviosa. Mitä vahvempi ja paksumpi korren tyvi on 1-2 -solmuvaiheeseen asti, sitä paremmin estetään viljaa kaatumasta korren tyviosasta. Heikko tyviosa voi johtaa tilanteeseen, jossa koko viljelykasvi makaa maata vasten ja puinti on todella vaikeata tai mahdotonta.

Optimus ja Sonis ovat trineksapakki-tehoainetta sisältäviä valmisteita, jotka soveltuvat erinomaisesti kasvunsäätöön kasvukauden alkuun. Käsittely voidaan uusia uudelleen lippulehtivaiheessa. Kannattaa varautua torjumaan lakoa kahteen kertaan ainakin tilanteessa, jossa riski on korkea. Multava maa, lajikkeen heikompi korrenlujuus ja voimakas lannoitus nostavat lakoriskiä.

Stabilan 750 SL:n ja Optimuksen seos on uusi mahdollisuus parantaa sekä pensomista, juurten kasvua sekä korren lujuutta. Kahden eri tehoaineen seoksella saadaan monipuolinen vaikutus. Esimerkiksi vehnällä ja kauralla on mahdollista käyttää Stabilanin ja Optimuksen seosta pensomisen lopussa-korrenkasvun alussa. Varmista kuitenkin viljasi ostajalta, että klormekvattikloridia sisältävää Stabilania voidaan käyttää.

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


Tilaa uutiskirje