uutinen
25.5.2018

Muista kasvunsäätö syysviljoilla

Viime vuodesta hyvä oppi oli, että lopulta kasvunsäädekäsittelyt pitivät syysviljat pystyssä vaikka ruiskutushetkellä oli hiukan kuivaa ja olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset. Kasvunsääteiden käyttö on kuitenkin perusteltua, jos kasvustot ovat riittävän reheviä ja hyvin kasvavia. Nyt rukiilla on aivan viimeisiä hetkiä tehdä käsittely, koska monin pakoin vihneen pää pilkistää lippulehdestä ja tähkä on tulossa esiin. Ceronen pääkäyttöaika on lippulehtivaiheessa, mutta valmistetta voi käyttää vielä kun vihneen pää pilkistää lippulehdestä. Sääennusteet lupaavat lämmintä keliä, joten kannattaa käyttää suositusten alhaisimpia annoksia. Syysvehnällä pensomisen-korrenkasvun alun käsittelyt ovat vielä ajankohtaisia. Oheiset suositukset ovat yhdessä tautiaineen kanssa.

Syysvehnälle viimeistään korrenkasvun alussa:

Stabilan 750 SL 0,5-1,0 l/ha tai Sonis 0,15-0,2 l/ha

Syysvehnälle ja rukiille lippulehtivaiheessa-juuri ennen tähkän esille tuloa:

-        Hybridirukiilla Cerone 0,5-0,6 l/ha ja populaatiorukiilla 0,5-1,0 l/ha, varsinkin jos kasvunsääteitä on käytetty aikaisemmin kasvukaudella. Vaihtoehtoisesti voi käyttää Cerone 0,35-0,45 l/ha + Sonis 0,15-0,2 l/ha seosta.  

-        Syysvehnällä Cerone 0,3-0,4 l/ha + Sonis 0,1-0,2 l/ha tai Cerone 0,5-0,75 l/ha

 

 

Kuva Mäntsälästä 22.5.2018 ruispellosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parassato-palvelu

Parassato on uudenlainen verkkosuunnittelutyökalu kasvinsuojelun tarpeisiin.
Ottamalla käyttöösi Parassato -suunnitteluohjelman saat vaivattoman ja uudenaikaisen apuvälineen tehdä suunnitelmia ja seurata kasvukauden kehitystä omilla lohkoillasi.
Tilaa uutiskirje