uutinen
11.3.2019

Panosta viljelykasvin juuristoon!

Kasvukauden alussa ratkaistaan viljojen sato. Viljojen korrenkasvun alkuun mennessä tehdyillä toimenpiteillä voidaan vaikuttaa eniten sadonmuodostukseen. Mitä nopeammin ja enemmän viljelykasvi pystyy kehittämään juuristomassaa, sitä varmemmin kasvi kykenee hyödyntämään ravinteita ja vettä. Kasvukauden alussa juuriston kehittymisellä on siten ratkaiseva merkitys sadonmuodostuksen kannalta. Uusimman tiedon mukaan oikeanlaisella peittaamisella voidaan vaikuttaa positiivisesti juuriston kasvuun.

Terios Mn+ on useita hivenravinteita sisältävä nestemäinen peittausaine. Valmiste sisältää mm. mangaania ja muita hivenravinteita, jotka ovat oraiden saatavilla välittömästi itämisen jälkeen. Hivenravinteista on arveltu olevan kova pula ja mm. mangaani on hivenravinne, jota kasvi voi saa huonosti maasta. Terioksessa ravinteet ovat saatavilla ns. kelaattimuodossa, jolloin viljelykasvi kykenee hyödyntämään ravinteita nopeasti ja tehokkaasti. Valmisteen formulointi on myös suunniteltu peittaamista ajatellen, jolloin valmiste kiinnittyy siemenen pintaan oikealla tavalla. Terios Mn+ -peittaus voidaan yhdistää hyvin viljan peittaamiseen, jossa torjutaan siemenlevintäisiä kasvitauteja. Redigo Pro:n ja Terioksen yhdistelmällä on saatu kasvatettua juuristomassaa. Tällöin viljojen orastuminen on ollut nopeampaa ja tasaisempaa sekä oraat ovat olleet myös kooltaan suurempia verrattuna esimerkiksi oraisiin, jotka ovat kehittyneet Baytan Universalilla peitatuista siemenistä. Viljelykasvi näyttää siis tykkäävän oikein annetuista mangaanista ja muista hivenravinteista!

 

Riina-kauraa, Baytan U-käsitelty. Kuva 5.6.2018.

Riina-kauraa, Baytan U-käsitelty. Kuva 5.6.2018.

Riina kauraa, Terios Mn+:n ja Redigo Pro:n seoksella saadaan tasainen ja vahva orastuminen. Kuva 5.6.2018.Riina kauraa, Terios Mn+:n ja Redigo Pro:n seoksella saadaan tasainen ja vahva orastuminen. Kuva 5.6.2018.

 

Vibrance Trio on uusi, SDHI-tehoainetta sisältävä peittausaine viljoille. Valmisteella saadaan laajaa tehoa kasvitauteihin. Tämän lisäksi Vibrance Trio-peittaamisella saadaan positiivinen vaikutus juuriston kehitykseen. Juuristoa muodostuu enemmän ja juuret ovat pidempiä Vibrance Trio-käsittelyllä.

Kaarle ohraa, kuva 5.6.2018. Vasemmassa näytteessä Baytan U-käsiteltyä ohraa, oikeassa näytteessä Vibrance Trio-käsiteltyä ohraa. Vibrance Trio-käsitellyissä oraissa juuristoa on enemmän ja juuret ovat pidemmät.

Kaarle ohraa, kuva 5.6.2018. Vasemmassa näytteessä Baytan U-käsiteltyä ohraa, oikeassa näytteessä Vibrance Trio-käsiteltyä ohraa. Vibrance Trio-käsitellyissä oraissa juuristoa on enemmän ja juuret ovat pidemmät.

 

 

 

 

 

 

 


Tilaa uutiskirje