uutinen
17.8.2022

Pellonpiennartilaisuudessa Kylmäkorven tilalla tutustuttiin uutuustuotteiden käyttöön ja tehoihin

Elokuinen pellonpiennartilaisuus kokosi viljelijät ja asiantuntijamyyjät yhteen tarkastelemaan koeruutuja Lapualle Jouko Hyvärisen Kylmäkorven tilalle. Tilalla on tänä kesänä tehty Viljelijän Avena Bernerille koetoimintaa, joka tukee viljelijöille suunniteltavien ratkaisujen kehitystä. Kasvukaudella on tehty paljon vertailevia kokeita, joiden merkittävimpänä yhdistävänä tekijänä ovat olleet biostimulantit. Biostimulantteja on testattu kesän aikana koeruuduilla eri ajoituksilla, ainemäärillä sekä yhdistelmillä eri tautiaineiden kanssa.

Pellonpiennartilaisuudessa tarkasteltiin koeruutuja ja arvioitiin eroja kokeiden välillä. Pellonpiennarpäivän yhteydessä tilan isäntä esitteli myös myynnissään olevaa Farm TRX satokartoitusta. Lisäksi Suomen ensiesittelyssä oli Bayerin FieldView, joka visualisoi pellon eri kohtiin laitettujen yksilöllisen tuotantopanosten määrän graafiseen muotoon.

Kasvukausi Lapualla on ollut suotuisa ja kosteutta on riittänyt hyvin; lämpösumman kertymä on ollut jopa normaalia suurempi. Kasvustot ovat reheviä ja hyvin kasvavia. Kokeet näyttivät lupaavilta ja jo visuaalisia eroja käsittelyiden välillä on havainnoitu. Esimerkiksi kasvunsääderatkaisut ovat tehonneet hyvin. Alueella on satanut runsaasti viime aikoina ja lakoontuneita viljalohkoja näkyi jonkin verran. Myös Seamac 45 -biostimulanttikokeet näyttävät isännän mukaan erittäin potentiaalisilta, vaikka lisäajatuksiakin seuraavista testeistä on jo syntynyt. Seamac 45 -biostimulantti näytti parantaneen mm. rukiin juuriston kasvua jaetulla käsittelyllä.

Tilalla testattavia tuotteita ja yhdistelmiä:

SeedGO -valmiste kauran siementen käsittelyyn – siemen juoksee ja kylvö onnistuu teknisesti hyvin. SeedGo sisältää mm. mangaania ja merilevää.

Seamac 45-valmisteella tehtiin ajoitus- ja annoskokeita viljoilla. Seamac 45 sisältää 100 % merileväuutetta.

Lisäksi testattiin Seamacin ja Ascra Xpron yhteisvaikutusta ohralla eri kasvuvaiheissa.

Kasvunsäädekokeita kauralla ja kevätvehnällä tehtiin Optimuksen ja Stabilanin eri seoksilla.

Koeruuduilla on ollut viljelyksessä tänä vuonna ruista, ohraa, vehnää sekä kauraa. Mielenkiinnolla odotamme millaisia tuloksia satomittari näyttää puinnin jälkeen.


Tilaa uutiskirje