uutinen
29.4.2022

Quelex Combo saa viljelijöiltä kiitosta erinomaisista tehoistaan rikkakasvien torjunnassa

Quelex Combo on kahden valmisteen, Quelexin ja Refine Super SX:n valmis yhteispakkaus, joka on räätälöity nykyviljelijän rikkakasvitorjunnan tarpeisiin. Tämä rikkatorjunnan pakettiratkaisu on ollut markkinoilla nyt parin vuoden ajan. Se soveltuu leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan 15-20 hehtaarille ohralla, vehnällä ja rukiilla tai 20 hehtaarille kauralla.

Kysyimme tänä keväänä Quelex Comboa viime vuonna käyttäneiltä viljelijöiltä heidän kokemuksistaan – palaute oli sangen positiivista!

Laajan rikkakasvitehon lisäksi käytön joustavuus hyvin tärkeää

Eniten viljelijät arvostavat Quelex Combossa sen laajaa rikkakasvitehoa.”Pellon tehopuhdistajaksi” tituleerattuun tuoteratkaisuun oltiin hyvin tyytyväisiä jopa viime kasvukauden haastavissa olosuhteissa. Joillain kyselyyn vastanneilla viljelijöillä oli ollut ongelmaa pillikkeen kanssa, mutta Quelex Combolla se oli saatu hallintaan. Mataraan oli saatu hyvä teho. Kiitosta tuotteessa saa sen hyvät tehot ohdakkeeseen ja valvattiin. Mielenkiintoista oli, että jääntikuminaan oli saatu erinomainen teho. Quelex Combossa pidettiin myös siitä, että se on hyvä työkalu resistenssin hallintaan. Vaikka kasvukausi 2021 oli itsessään kasveille hyvin stressaava, Quelex Combon ei nähty aiheuttaneen kasveille lisästressiä. Ratkaisuna se oli siis viljoille hellävarainen.

Yhtenä keskeisenä etuna viljelijät nostivat esiin Quelex Combon erittäin joustavat käyttömahdollisuudet, niin ruiskutusolosuhteiden kuin ruiskutusajankohdan suhteen. Lähes kaikille viljoille sopivaa tuotetta voi ruiskuttaa myös viileällä säällä, eikä optimiolosuhteita tarvitse ”kytätä”. Plussaa käytettävyyteen tuo myös valmisteen hyvä sekoittuvuus erilaisissa tankkiseoksissa. Kokemukset käytöstä lehtilannoitteiden, tautiaineiden ja kasvunsääteiden kanssa olivat poikkeuksetta hyviä. Hyvän hinta-laatusuhteen omaava tuoteratkaisu onkin viljelijöiden mielestä valmiina pakettina hyvin helppokäyttöinen. Käytön joustavuutta ja helppokäyttöisyyttä lisää edelleen se, että tuoteratkaisulla ei ole peräkkäiskäytön rajoituksia ja se sopii myös palkokasveja sisältävään viljelykiertoon.

94 % käyttäjistä suosittelee Quelex Comboa toisille viljelijöille

Tänä keväänä tehdyssä kyselyssä reilu neljännes vastaajista oli käyttänyt Quelex Comboa aikaisemmin rikkakasvien torjunnassa. Vaikka kasvukausi 2021 oli myös rikkakasvitorjunnan osalta haastava, saatiin tuoteratkaisulla kyselyyn vastanneiden viljelijöiden keskuudessa vakuuttavat tehot; 92 % aikoo käyttää tätä ratkaisua myös tulevalla kasvukaudella ja jopa 94 % suosittelisi tuotetta muille viljelijöille.

Ja miksipä ei, jos viljelijät kuvaavat tuoteratkaisua muun muassa seuraavasti: laajasti tehokas eri rikkakasveille, kätevä ja helppokäyttöinen ratkaisu, jolla on myös edullinen hehtaarikustannus.

Lue lisää Quelex Combosta 

Lisätietoja Quelex Combosta saat Viljelijän Avena Bernerin asiantuntijoilta - ota yhteyttä!


Tilaa uutiskirje