uutinen
27.3.2020

Quelex – helppokäyttöinen ja joustava ratkaisu rikkakasvien torjuntaan

QuelexTM on uusin Cortevan kaikille viljoille sopiva rikkakasvien torjunta-aine, ja on ainoa Arylexiä sisältävä tuote, jossa tehoaineet ovat raemaisessa muodossa. Tämä tekee tuotteen käytettävyydestä erinomaisen, sillä tuotetta on helppo annostella ja 500 grammaa Quelexia sisältävä purkki mahtuu pieneen tilaan. Pienistä käyttömääristään huolimatta Quelex ei ole ns. perinteinen gramma-aine, vaan se sisältää myös auksiinien ryhmään kuuluvaa Arylex-tehoainetta. Jos haet sekä tehojen että käytettävyyden suhteen erinomaista ratkaisua, on Quelex valintasi. Käytettäessä Quelex’ia yhdessä Refine Super SX gramma-aineen kanssa saavutetaan markkinoiden helppokäyttöisin ja tehokkain pakettiratkaisu, Quelex Combo.  Arylexin ansiosta Quelex ehkäisee laajasti pienannosaineille kestävien rikkakasvikantojen kehittymistä sekä torjuu jo kestäviksi muodostuneita rikkakasveja. Valmiste on toimintavarma haastavammissakin sääoloissa. Kaikki nämä Arylexin edut voidaan saavuttaa kaikilla viljoilla, nyt myös kauralla.

Quelexin ja Refine Super SX:n yhdistelmällä vaivattomuutta ruiskutuksiin

Quelex tehoaa erittäin hyvin yleisimpiin leveälehtisiin rikkakasveihin, kuten pihatähtimöön, savikkaan, pillikkeisiin, mataraan, peippiin, kurjenpolviin, ruiskaunokkiin ja saunakukkaan. Jos lohkolla on myös pelto-orvokkia, tädykkeitä, tatar-lajeja, valvattia ja pelto-ohdaketta, tehon varmistamiseksi on tarpeen käyttää Quelexin ja esim. Refine Super SX:n tankkiseosta. Seos tuo lisää vaivattomuutta ruiskutuksiin ja ruiskutusajankohta ei ole kriittisin asia.

Quelexin käyttö:

Viljelykasvi

BBCH

Käyttömäärä

Syysviljat (vehnä, ohra, ruis, ruisvehnä)

23–45

23-39

Quelex 50 g/ha + SitoPlus 0,1 l/ha tai Quelex 33 g/ha + Refine Super SX 20 g/ha* + SitoPlus 0,1 l/ha

Kevätvehnä ja ohra

13–45

13-39

Quelex 40–50 g/ha + SitoPlus 0,1 l/ha tai Quelex 33 g/ha + Refine Super SX 20 g/ha* + SitoPlus 0,1 l/ha

Kaura**

20–32

Quelex 25 g/ha + Refine Super SX 15 g/ha + SitoPlus 0,1 l/ha

 

*Quelexin ja Refine Superin seos ruiskutettava viimeistään lippulehtivaiheessa (BBCH 39)

**Kauralla ruiskutus viimeistään korrenkasvun alussa (BBCH 32).

 Quelex tarvitsee kiinnitteen tehon varmistamiseksi. Mikäli kiinnite unohtuu, teho heikkenee selkeästi

Toimii myös haastavammissa olosuhteissa

Quelexin tehoaine Arylex on kuin tehty suomalaisen viljelijän tarpeisiin. Se tarjoaa erinomaisen tehon pienillä käyttömäärillä sekä torjuu rikkakasvit, joihin gramma-aineet eivät enää tehoa. Lisäksi se hajoaa nopeasti maassa ja kasvissa mahdollistaen joustavan viljelykierron. Arylex kuuluu samaan tehoaineryhmään MCPA:n kanssa (auksiinien-tehoaineryhmä) ja sen tunnistaa siitä, että teho herkimpiin rikkakasveihin näkyy jopa alle vuorokauden kuluttua käsittelystä. Arylexin etuina muihin auksiinitehoaineisiin nähden on kuitenkin sen erittäin laaja teho (laajin ratkaisu resistenssin ehkäisyyn) sekä hyvät tehot myös alhaisissa lämpötiloissa. Quelexin toinen tehoaine florasulaami täydentää Arylexin tehoa mm. saunakukkaan. Quelex toimii jopa + 2°C asteessa.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


Tilaa uutiskirje