uutinen
27.1.2020

Quelex – uudenlaista joustavuutta viljojen rikkakasvien torjuntaan

Quelex on täysin uusi, laajatehoinen leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan tarkoitettu valmiste kaikille viljoille. Quelexissä yhdistyvät kaksi tehoainetta – ArylexTM ja florasulaami, joiden ansiosta tämä raemainen uutuus on ainutlaatuisen joustava käyttää.

Quelex on räätälöity suomalaisiin olosuhteisiin ja sitä voidaan käyttää jo +2°C lähtien aina +25°C asti. Ruiskutus voidaankin tehdä hyvin joustavasti mihin vuorakauden aikaan tahansa, kunhan ei tuule ja sadetta ei ole tulossa tuntiin ruiskutuksen loputtua.

Quelex on myös joustava käyttöajan suhteen, mikä mahdollistaa vapaamman ruiskutusajankohtan valinnan. Syysviljoilla ja kevätvehnällä sekä ohralla ruiskutus voidaan tehdä aina kasvuasteelle BBCH 45 eli lippulehden tupen turpoamiseen asti. Minkään toisen rikkakasvien torjunta-aineen käyttö ei ole mahdollista tätä myöhemmin. Kauralla käyttöaika on suppeampi ja muillakin viljoilla paras tulos saadaan ruiskutettaessa viljan pensomisen aikaan.

Monet nykypäivän rikkakasvien torjunta-aineet rajoittavat lohkolle seuraavaksi kylvettävää viljelykasvia. Quelexiä käytettäessä ei tarvitse huolehtia ikävistä jälkikasvirajoituksista. Quelex käsittelyn jälkeen voidaankin joustavasti valita mikä viljelykasvi tahansa, jopa syksyllä sadonkorjuun jälkeen kylvettäväksi.

Quelexillä ruiskutustyö on myös joustavaa, sillä se mahdollistaa joustavat tankkiseokset ja se voidaankin sekoittaa useimpien muiden kasvinsuojeluaineiden kanssa. Myös käytettävän vesimäärän suhteen löytyy joustoa, sillä Quelex voidaan ruiskuttaa vesimäärillä 100-300 l/ha.

Joustavuutta on myös se, että Quelexillä käsitelty viljakasvusto voidaan korjata säilörehuksi, kunhan huomioidaan 37 vuorokauden varoaika.

Kysy lisää Viljelijän Avena Bernerin asiantuntijamyyjiltä.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


Tilaa uutiskirje