uutinen
23.3.2020

Quelex – uutta kemiaa kauran rikkakasvien torjuntaan

Kaura on merkittävä viljelykasvi ja sitä on viljelyssä nykyisin suurella osalla suomalaisista tiloista. Markkinoilla on kuitenkin useita rikkakasvien torjuntaan tarkoitettuja valmisteita, joita ei voi käyttää kauralla.

Corteva Agriscience tuo markkinoille kaudelle 2020 uusinta rikkakasvien torjunta-aineiden sukupolvea edustavan Quelex-valmisteen, joka sisältää uutta kemiaa kauran rikkakasvien torjuntaan. Quelexissa yhdistyvät kaksi tehoainetta: vanha tuttu florasulaami sekä täysin uusi ArylexTM-tehoaine, jonka käyttö kauralla on nyt vihdoin mahdollista.

Quelex tuo kauran rikkakasvien torjuntaan uudenlaista tehoa ja joustoa ruiskutusolosuhteisiin. Yhdistettäessä Quelex Refine Super SX valmisteen kanssa, saadaan neljän tehoaineen erittäin laajatehoinen ja varmatoiminen ratkaisu merkittävimpiin kauran rikkakasviongelmiin. Tehot saadaan varmasti ja joustavasti haastavassakin Suomen kesäsäässä, kun lämpötila on +2°C ja 25°C välillä eikä ilmankosteudellakaan ole merkittävää vaikutusta tehoon.

Arylex-tehoaineen ansiosta ehkäistään myös laajasti pienannosaineresistenssin kehittymistä, mikä ei ole ollut aiemmin kauralla mahdollista. Mikään vanha tehoaine ei ole yhtä laaja resistenssin ehkäisijä kuin Arylex.

Kun haluat kauralle varmaa tehoa ja joustavat ruiskutusolosuhteet, kannattaa tutustua tarkemmin Quelex + Refine Super SX valmisteiden Quelex Combo yhteispakkaukseen. Yhdistelmä käy myös muillekin viljoille, joten et tarvitse vaihdella valmistetta ruiskuttaessasi viljoja.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


Tilaa uutiskirje