uutinen
5.4.2019

Redigo Pro + Terios Mn+ - huippuluokan yhdistelmä peittaamiseen

Tasainen ja nopea orastuminen on viljan viljelyssä edellytys hyviin satoihin pääsemiseksi. Voimakas juuristo ja terve kasvusto edesauttavat orastumista. Mitä nopeammin ja enemmän viljelykasvi pystyy kehittämään juuristomassaa, sitä varmemmin kasvi kykenee hyödyntämään ravinteita ja vettä. Oikeanlaisella peittaamisella voidaan vaikuttaa positiivisesti juuriston kasvuun.

Mangaanista ja muista hivenravinteista on helposti pulaa ja ne voivat heikentää viljojen orastuvuutta merkittävästi aiheuttaen useiden satojen kilojen, jopa yli tuhannen kilon satotappiot hehtaaria kohden. Kevyillä, korkean pH:n mailla ongelmat ovat suurimmat. Mitä korkeampi pH, sitä huonompaa mangaanin saatavuus on maasta. Siksi mangaania on saatava oikeaan aikaan oikeassa muodossa. Mitä helpommin ja nopeammin mangaani on kasvin käytettävissä, sitä parempi. Tässä yhteydessä ei pidä unohtaa, että mangaanin lisäksi viljelykasvi tarvitsee myös lukuisia muita hivenravinteita kuten sinkkiä, kuparia ja booria.

Wuxal Terios Mn+ on useita hivenravinteita sisältävä nestemäinen peittausaine. Valmiste sisältää mm. mangaania ja muita hivenravinteita, jotka ovat oraiden saatavilla välittömästi itämisen jälkeen.  Terioksessa ravinteet ovat saatavilla ns. kelaattimuodossa, jolloin viljelykasvi kykenee hyödyntämään ravinteita nopeasti ja tehokkaasti. Valmisteen formulointi on myös suunniteltu peittaamista ajatellen, jolloin valmiste kiinnittyy siemenen pintaan oikealla tavalla. Terios Mn+ -peittaus voidaan yhdistää hyvin viljan peittaamiseen, jossa torjutaan siemenlevintäisiä kasvitauteja. Redigo Pro:n ja Terioksen yhdistelmällä on saatu kasvatettua juuristomassaa. Orastuminen on ollut nopeampaa ja tasaisempaa sekä oraat ovat olleet myös kooltaan suurempia verrattuna esimerkiksi oraisiin, jotka ovat kehittyneet Baytan Universalilla peitatuista siemenistä. Viljelykasvi näyttää siis tykkäävän oikein annetuista mangaanista ja muista hivenravinteista!

Kysy lisää Redigo Pro:n ja Terioksen käytöstä Viljelijän Avena Bernerin asiantuntijamyyjiltä.

 Riina-kauraa, Baytan U-käsitelty. Kuva 5.6.2018.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Riina-kauraa, Baytan U-käsitelty. Kuva 5.6.2018.

Riina kauraa, Terios Mn+:n ja Redigo Pro:n seoksella saadaan tasainen ja vahva orastuminen. Kuva 5.6.2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

Riina kauraa, Terios Mn+:n ja Redigo Pro:n seoksella saadaan tasainen ja vahva orastuminen. Kuva 5.6.2018.

Parassato-palvelu

Parassato on uudenlainen verkkosuunnittelutyökalu kasvinsuojelun tarpeisiin.
Ottamalla käyttöösi Parassato -suunnitteluohjelman saat vaivattoman ja uudenaikaisen apuvälineen tehdä suunnitelmia ja seurata kasvukauden kehitystä omilla lohkoillasi.
Tilaa uutiskirje