uutinen
21.8.2019

RoadBlue-urealiuos

RoadBlue on Suomessa jalostettu, dieselmoottorien SCR-katalysaattoreihin tarkoitettu 32,5-prosenttinen urealiuos. 20 ja 200 l astiat tulevat kätevästi samoissa toimituksissa glyfosaatin, jyrsijäntorjunta-aineiden tai vaikka Heinäveden tehtaallamme valmistettujen Lasolin ja Korrek pesuaineiden mukana. 1000 l astioita voi tilata lähimmältä Viljelijän Avena Berner myyjältäsi tai palvelunumerostamme 0207914040. RoadBlue täyttää kaikki DIN 70070 ja ISO 22241-1 – 3 standardien vaatimukset.

Mikä SCR?

SCR tarkoittaa valikoivaa katalyyttistä pelkistystä (Selective Catalytic Reduction).

Tässä tekniikassa pakokaasun sekaan ruiskutetaan puhdasta urealiuosta. Pakokaasu-urea-seos menee sisäpinnoiltaan jalometallilla pinnoitettuun katalysaattoriin. Pakokaasussa oleva typpioksidi, joka on haitallinen, ilmakehää saastuttava kaasu, muuttuu tässä käsittelyssä typeksi ja vesihöyryksi. Urealiuos ei siis missään vaiheessa mene moottorin polttoainejärjestelmään, vaan vasta pakosarjan puolelle ennen katalysaattoria. SCR tekniikkaa ja Roadblue liuosta käyttämällä saavutetaan Euro 4 ja Euro 5 pakokaasupäästönormien vaatimukset.

Työkonedieseleissä RoadBlueta kuluu 4-7% polttoaineen määrästä. Talvilevolle vietävän puimurin tai kyntötraktorin ureasäiliö kannattaa lopuksi täyttää ja sulkea korkki huolella.


Tilaa uutiskirje