uutinen
17.10.2018

Suomalainen kierrätysravinne syysviljojen hivenlannoitukseen

Syysviljoja päästiin tänä vuonna kylvämään hyvissä olosuhteissa. Syys-lokakuussa on riittänyt sekä lämpöä että kosteutta ja kasvustot ovat kehittyneet reheväksi. Tasapainoinen lannoitus syksyllä edistää syysviljojen versontaa ja parantaa talvehtimista. 

Syysviljojen kylvöön valitaan yleensä lohkoja, joilla maan kasvukunnosta on pidetty huolta ja pH on hyvällä tasolla. Korkea pH heikentää kuitenkin useiden hivenravinteiden käyttökelpoisuutta kasville, minkä vuoksi rehevät kasvustot voivat kärsiä hivenravinteiden puutteesta. Kasveille käyttökelpoista mangaania on Suomen maaperässä luontaisesti vähän ja puolella pelloista mangaanin viljavuusluokka onkin huono tai välttävä. Mangaanin on todettu parantavan syyskylvöisten kasvien talvehtimista ja lisäävän niiden kykyä sietää erilaisia stressitekijöitä, joten mangaanilannoitus syksyllä kannattaa.

 

Suomalainen kierrätysravinne ZM-Grow™ soveltuu hyvin syksyn lehtilannoitukseen viljoille ja nurmille. Lehtilannoitus voidaan yhdistää esimerkiksi lumihomeen torjuntaan tai tehdä sellaisenaan. Tuote on helppokäyttöinen, kasvilla turvallinen ja se voidaan sekoittaa tautiaineen kanssa. Mangaanin lisäksi ZM-Grow™ sisältää myös sinkkiä ja rikkiä. 

ZM-Grow™ on helppokäyttöinen ja sopii yhteen useimpien kasvinsuojeluaineiden kanssa.

ZM-Grow™ on helppokäyttöinen ja sopii yhteen useimpien kasvinsuojeluaineiden kanssa.

ZM-Grow™ -lehtilannoite valmistetaan Suomessa. Tracegrown kehittämän ainutlaatuisen teknologian avulla käytetyistä paristoista talteen otetusta mangaanista ja sinkistä saadaan valmistettua puhdasta ja ekologista lehtilannoitetta. Se täyttää kaikki kansallisen ja EY-lannoitelainsäädännön ehdot, soveltuu luomuviljelyyn (EY N:o 889/2008) ja on tutkitusti tehokas. Jokaisen myytävän erän puhtaus ja tasalaatuisuus varmistetaan Eviran hyväksymän ja valvoman suunnitelman mukaisesti.

 


Tilaa uutiskirje