9.7.2020

Syysöljykasveissa on paljon potentiaalia!

Viime vuosina syysöljykasvien menestyminen on puhunut puolestaan. Syysrypsi ja syysrapsi ovat tunnetusti vastaavia kevätmuotoja satoisampia. Nopean kasvurytminsä vuoksi ne myös välttyvät usein pahimmilta tuholaispaineilta. Talvehtiminen on viime vuosina onnistunut pääasiassa hyvin, ja viljelykiertoon syysöljykasvit sopivat hyvin pienen suunnittelun ja ennakoinnin avulla.

Syysrapsista on tarjolla useita lajikkeita, joiden joukosta löytyy sekä tuttuja hyväksi havaittuja sadontuottajia että mielenkiintoisia lupaavia uutuuksia.

Syysrypsi puolestaan on syysrapsia varmempi talvehtija ja lisäksi se tarjoaa kylvöajankohtaan enemmän joustoa. Syysrapsin suositeltu kylvöajankohta on heinä-elokuun vaihteesta elokuun ensimmäiselle viikolle, kun taas syysrypsin optimaalinen kylvöaika yltää mainiosti vielä elokuun puoliväliin. Perustamiskustannukset ovat syysrapsiakin matalammat, ja lisäksi syysrypsin puinnin jälkeen esimerkiksi syysviljan perustaminen onnistuu mallikkaasti. Uutuuslajike Arrivée-syysrypsi on siis syystäkin herättänyt paljon mielenkiintoa!

Olimme mukana YaraLive 2020 -tapahtumassa. Katso videolta Fannin ja Pasin pointit syysöljykasvien eduista, tilaa kylvösiemenet ja ryhdy öljykasvien sopimusviljelijäksi! 

 


Tilaa uutiskirje