uutinen
8.4.2020

Syysviljojen kasvinsuojelu alkamassa aikaisin

Toimenpiteet syysviljoilla ovat alkaneet aikaisin tänä vuonna, kevätlannoitusta on päästy tekemään hyvissä olosuhteissa yöpakkasten jälkeen. Myös rikkakasvit ovat alkaneet vihertää. Kannattaa varautua siihen, että rikkakasvien torjuntaa saatetaan päästä tekemään poikkeuksellisen aikaisin.

Lämpötila voi kuitenkin olla alhainen ja jopa yöpakkasia saattaa esiintyä ennusteen mukaan. Tällöin rikkatorjuntaa ei vielä kannata tehdä, koska tehoaineet eivät kulkeudu hyvin kasvissa. Kannattaa siis odottaa yöpakkasjakson menevän ohi.

Viileämmässä säässä hyvin toimiva ratkaisu on Quelex Combo, joka sisältää Quelex- ja Refine Super SX-valmisteita. Quelexin arylexin ja florasulaamin seos toimii erinomaisesti kylmissä olosuhteissa. Refine Super SX on gramma-aine, joka toimii myös viileissä olosuhteissa. Pakettiratkaisulla saadaan torjuttua rikat 15 hehtaarin alalta. Tehoainemäärät on mitoitettu riittäviksi, jolloin suuremmatkin rikat saadaan torjuttua varmasti.

Myös Refine Superin ja Starane 333 HL:n seos on hyvä vaihtoehto rikkojen ollessa suurempia. Molemmilla edellä mainituilla ratkaisuilla saadaan erinomainen teho mm. syysitoiseen saunakukkaan sekä orvokkiin, joka on yleinen syysviljoilla. Jos lohkolla on paljon ohdaketta ja valvattia, kannattaa MCPA:ta lisätä 1-2 l/ha.

Hankalien rikkakasvien torjunnassa kannattaa muistaa Broadway. Broadway tehoaa hyvin-erinomaisesti myös hukkakauraan, juolavehnään, luohoon, kylänurmikkaan ja ruiskattaraan. Leveälehtisiin rikkoihin valmisteella on tunnetusti laaja-alainen teho.

 

Suurikokoisen saunakukan torjunnassa tulee käyttää tehokkaita ratkaisuja kuten Quelex Comboa. 

 
Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

 


Tilaa uutiskirje