uutinen
31.3.2017

Tehokas startti Terios Mn+ peittauksella

Terios Mn+ on nyt tilattavissa Viljelijän Berneriltä. Uudella lannoitusmenetelmällä saadaan varmistettua hyvän kasvuun lähtö viljoille. Mangaanipeittauksella vältetään aikaisessa kasvuvaiheessa tulevat puutosoireet.

Suomessa mangaanin puutos on monilla alueilla kasvua rajoittava tekijä. Mangaania on perinteisesti annettu kasveille peltolannoitteiden lisäksi lehtilannoitteina. Puutosoireet tulevat kuitenkin usein näkyviin jo heti taimettumisen jälkeen 2-3 –lehtivaiheessa, jolloin lehtilannoitteilla ei vielä pienen lehtipinta-alan vuoksi saada kunnon tehoa aikaiseksi. Peittaamalla mangaani saadaan kasvin käyttöön heti itämisen yhteydessä ja varmistetaan tasapainoinen kasvuun lähtö.

Hivenravinne osaamisella

Saksalainen Aglukon GmbH on kehittänyt uusia innovatiivisia ratkaisuja kasvinravitsemukseen. Heillä on pitkä kokemus hivenravinteista ja kasvien kyvystä hyödyntää niitä. Aglukon on jo pitkään kehittänyt hivenravinteiden peittaukseen sopivia ratkaisuja, jotka ovat Keski-Euroopassa jo laajassa käytössä.

”Hivenravinne peittauksen hyödyt on tunnistettu ja menetelmä on yleistynyt voimakkaasti Keski-Euroopassa. Kasvit pystyvät hyödyntämään Terios Mn+:n kelaattimuodossa olevan mangaanin erittäin tehokkaasti, jolloin jo pienellä pitoisuudella saadaan merkittävä vaikutus.” toteaa Agluconin Liiketoimintajohtaja Peter Maes.

Teho on todistettu myös Suomessa

Viljelijän Berner on tehnyt kokeita mangaanipeittauksesta useilla paikkakunnilla. Kokeissa Terios Mn+ on tuonut odotetusti lisäsatoa ja parantanut kasvuun lähtöä.

”Mangaanin puutos on yleinen ongelma, joka korostuu lohkoilla, joilla pH on yli 6,5. Jos puutosoireet ovat näkyvissä, niin silloin on jo osa sadosta menetetty.” kertoo Viljelijän Bernerin kehityspäällikkö Matias Rönnqvist.

Terios Mn+ hivenpeittausaine tulee myyntiin jo kaudelle 2017

Tuotetta myydään aluksi 25 litran pakkauksissa, joka riittää noin 15 tonnin viljansiemenen käsittelyyn. Peittaus voidaan tehdä tavanomaisilla nestepeittauslaitteilla ja se voidaan tarvittaessa sekoittaa nestemäisten peittausaineiden kanssa. Terios Mn+ on kustannustehokas keino mangaaninpuutoksen torjuntaan.    

 

Kysy lisää Viljelijän Bernerin asiantuntijamyyjiltä

 


Tilaa uutiskirje