8.6.2020

Torju rikat ja tarkkaile tuhohyönteisiä perunalla

Peruna alkaa pian olla taimella ja ennen taimettumista tehtävät rikkatorjunnat ovat ainakin pääosin vielä tekemättä. Sateita on ennustettu tulevan, joten kannattaa hyödyntää maan kosteustilan parantuminen.

Muutama asia kannattaa erityisesti ottaa tässä huomioon. Proman soveltuu hyvin ennen taimettumista tehtävään ruiskutukseen yhdessä Spotlight Plussan kanssa. Valmiste toimii maavaikutteisesti, kun taas Spotlight Plus lehtien kautta. Toinen hyvä vaihtoehto on käyttää Fenixin, Senkor SC 600:n ja Spotlight Plussan seosta. Tämä kolmoisseos on erityisen varmatoiminen ja paras vaihtoehto, jos mataraa on runsaasti.

Myöhemmin taimettumisen jälkeen Titus WSB-käsittely on erityisen ajankohtainen eloperäisillä mailla, joilla maavaikutteisten valmisteiden teho jää helposti huonommaksi. Maa on myös tähän mennessä ollut kuivaa. Jos sateita ei tule, jää maavaikutus helposti huonommaksi. Tällöin todennäköisesti vaaditaan toinen ruiskutuskierros perunan ollessa taimella Tituksella tai Tituksen ja Senkorin seoksella.

Ennusteissa on lämmintä säätä, jolloin tuhohyönteiset ovat aktiivisia. Tuhohyönteisistä esim. luteet voivat aiheuttaa pahaa vioitusta perunaan syömällä reikiä lehtiin ja kirvat imevät nesteitä. Kun ensimmäinen ruttoruiskutus on ajankohtainen niin silloin kannattaa tarkkailla tuhohyönteisiä. Kelta-ansat helpottavat tarkkailua. Luteet tulevat usein kesä-heinäkuun vaihteessa. Kirvoja löytyy mm. lehtien alapinnoilta, joten ne voivat olla piilossa. Teppeki antaa pitkää suojaa kirvoja vastaan säästäen hyödyllisiä hyönteisiä. Hallmark Zeon on pitkävaikutteinen pyretroidi, joka tehoaa myös kirvoihin. Sumi Alpha 5 FW-valmisteella on rekisteröinti luteiden torjuntaan.

Kysy lisää meidän asiantuntijamyyjiltä.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


Tilaa uutiskirje