uutinen
31.3.2021

Uusi tehoaine Revysol kasvitautien torjuntaan

Uusia tehoaineita löydetään kasvitautitorjuntaan harvoin. Viimeisimmästä uudesta viljojen tehoaineesta on aikaa vuosia. Revysolista puhutaan maailmalla jopa vallankumouksellisena tehoaineena. Vallankumouksesta puhutaan siksi, että monien perinteisten triatsolien teho kasvitauteihin on maailmalla laskenut dramaattisesti vuosia jatkuneen peräkkäisen käytön vuoksi. Revysol on BASF:n löydös, joka muodostaa nyt oman uuden alaryhmän triatsolien tautiaineryhmässä. Revysol tarttuu taudinaiheuttajan kohde-entsyymiin keskimäärin jopa 100 kertaa paremmin kuin perinteiset triatsolit. Siksi se on myös Suomeen resistenssinhallinnan puuttuva elementti.

Ympäristökriteerien tarkentuessa moni nykyinen tehoaine on vaarassa käytönjatkon suhteen

Revysol on tehoaineena vallankumouksellinen myös siksi, että se on entistä ympäristöystävällisempi. Tämä on tärkeää monien nykyisten tehoaineiden ollessa vaarassa poistua käytöstä seuraavan parin vuoden sisällä. Revysol täyttää EU:n kiristyvät ympäristökriteerit.

Revytrexillä kokonaisvaltaista tehoa kaikille viljoille

Revytrex sisältää tasapainoisen kokonaisuuden uutta Revysol-tehoainetta sekä SDHI-aine Xemiumia. Kasvitautitorjunnassa se toimii sekä parantavasti jo alkaneeseen tautisaastuntaan sekä samalla suojaavasti pitkällä vaikutusajalla. Pitkää vaikutusaikaa tuovat kumpikin tehoaine, sillä ne ovat liikkuvia tehoaineita. Revytrex on ratkaisu kevät-ja syysvehnälle, ohralle, kauralle, rukiille ja ruisvehnälle. Käyttöajankohta on aina korrenkasvun alusta kukinnan loppuun. Pääsääntöisesti ohralle siis suositellaan lippulehtikäsittelyä, kun puolestaan vehnälle käsittely on hyvä tähdätä tähkälle. Tuotteella on pohjavesirajoitus. Kysy lisää tuotteesta Bernerin asiantuntijamyyjiltä.

Revytrex-kokemuksia on haettu viljelijöiden pelloilta

Revytrex on ollut laajasti testeissä Suomessa sekä koetiloilla että viljeliöiden pelloilla, joilla on haettu kokemuksia tehosta eri viljoilla. Alla on havainnekuvaa mallasohralta Martti Tytykosken pelloilta. Revytrex on pitänyt kasvustoa puhtaana ja kokemukset tuotteesta olivat hyvät.

 

Martti Tytykoski havainnolisti tehoa ohralla

Martti Tytykoski havainnolisti tehoa ohralla

Revytrex käsittelyn jälkeen kasvusto pysyi puhtaana

Revytrex käsittelyn jälkeen kasvusto pysyi puhtaana


Tilaa uutiskirje