22.7.2022

Varmalla tekemisellä Ascra Xpro -satokilpailussa

 

Kalle Poso Turun Paattisilta on mukana Ascra Xpro -satokilpailussa yhdessä asiantuntijamyyjämme Mauno Mäkitalon kanssa. Kevätvehnä Mistral saatiin kylvettyä jo 2.5. hietasavipohjaiselle 11 hehtaarin kisalohkolle. Kylvöä ennen pelto on syksyllä lautasmuokattu ja keväällä kertaalleen äestetty. Esikasvina kevätvehnällä oli kaura. Kylvön siemenmääränä Kalle piti 336 kiloa hehtaaria kohden. Kylvön yhteydessä annettiin 110 kiloa typpeä ja 14 kiloa fosforia hehtaaria kohden.

Hyvinvoiva, tasalaatuinen kasvusto on saanut monipuolisen kasvinsuojeluainekäsittelyn. Kalle kuitenkin hieman harmittelee juhannuksen jälkeen vähissä olleita sateita. Sateettomuuden vuoksi lehtilannoitettakaan ei ole kannattanut antaa kasvustolle.

Kevään kylvöt olivat erikoiset, sillä Kalle kertoo kylvöjärjestyksen olleen tavanomaiseen nähden poikkeuksellinen ja kisalohkolle päästiinkin normaalia aikaisemmin. Kisalohko on varustettu tuplasalaojituksella, joka nopeuttaa pellolle pääsyä keväällä. Kisalohkoa Kalle pitääkin yhtenä Paattisten parhaimmista pelloista. Panostukset näkyvät kisalohkolla hyvin, sillä vaihtelut pellon nollaruudun ja maksimiruudun välillä ovat selkeät ja ne erottuvat dronella ilmasta kuvatessa hyvin.

Asiantuntijamyyjämme Mauno pitää viljelymenestyksen kannalta tärkeänä, että panostukset tehdään pellon ja kasvuston kunnon sekä potentiaalin kannalta optimaalisesti. Mauno on lähinnä tarkkaillut kasvustoa yhdessä Kallen kanssa ja pyrkinyt siihen, että asioita ei tehdä automaationa vaan kasvuston tarpeiden mukaisesti. Kisatiimi uskookin kisamenestyksen olevan saavutettavissa varmalla tekemisellä ilman suurempia ”vippaskonsteja”.


Tilaa uutiskirje