uutinen
22.4.2022

Vibrance Trio – peittaus, juuriston kasvu ja ravinteet

Lannoitteiden arvokkaat ravinteet kannattaa käyttää tulevana kasvukautena hyödyksi entistä paremmin. Vibrance Trio peittausaineen käyttö suojaa kasvitaudeilta ja varmistaa viljan siemenille suotuisan alkukasvukauden kehityksen.  Lisäksi sen juuriston kasvua edistävä vaikutus auttaa oraita ottamaan paremmin käyttöön sekä lannoitteiden mukana tulevat, että maasta vapautuvat ravinteet.

Viljan satopotentiaali määräytyy jo kasvukauden alussa ja luonnollisesti korkeampi sato käyttää myös paremmin hyödyksi eri ravinteet. Suuremman sadon mukana poistuu enemmän ravinteita, jolloin ne hyödynnetään paremmin sadonmuodostuksessa. Entistä korkeampien lannoituskustannusten aikana tulee pyrkiä käyttämään ravinteet paremmin hyödyksi ja varmistamaan alkukasvukauden aikana viljan oraiden mahdollisimman hyvä kehitys ja kasvu ilman häiriöitä.

Miten Vibrance Trio -peittausaine auttaa viljan oraita hyödyntämään paremmin lannoituksen mukana annetut ravinteet ja maasta vapautuvat ravinteet?

Vibrance Trio peittauksen avulla jokaisen jyvän satopotentiaali tulee paremmin käyttöön, useampi jyvistä itää ja aloittaa kasvun peittauksen tuoman tautisuojan avulla. Siemenlevintäisten tautien lisäksi Vibrance Trio suojaa siemenet myös maalevintäisiä kasvitauteja vastaan. Mitä enemmän neliöllä on oraita, sitä parempi pohja luodaan korkealle sadolle. Tasainen ja peittävä kasvusto vähentää rikkakasvien kasvumahdollisuuksia ja pitää sen kautta ravinteet paremmin viljan oraiden käytössä.

Kattavaa tautisuojaa tarjoaa Vibrance Trion lisäksi useampi muukin eri peittausaine ja monet niistä laaja-alaisesti. Vibrance Trion erottaa perinteisistä peittausaineista sen sisältämä Sedaksaani-tehoaine, jolla on kyky parantaa juuriston kasvua eri olosuhteissa. Luonnollisesti vaikutus on suurempi haastavissa olosuhteissa, mutta juuristoa vahvistavia vaikutuksia on havaittu myös paremmissa kasvuoloissa ja jopa täysin stressiltä ja kasvitaudeilta vapaissa laboratoriokokeissa. Nopeammin kasvava ja suurempi juuristo auttaa pääsemään aikaisemmin ja kattavammin käsiksi eri ravinteisiin. Tämän kautta luodaan parempi pohja sadonmuodostukselle.

Pitää kuitenkin muistaa että tämä on vasta hyvä alku ja onnistunut sato vaatii lisäksi oikean rikkakasvien torjunnan ja tautiaineiden käytön, sekä tarvittaessa kasvunsäädekäsittelyn tai useamman että kasvusto pysyy pystyssä puintiin asti. Unohtamatta muita viljelytoimenpiteitä, joihin kuuluvat esim. jaettu lannoitus tarpeen mukaan ja eri lehtilannoitteet. Pohja kaikelle tälle luodaan jo Vibrance Trio peittauksella.

Oikealla on Vibrance Trio-peitattuja oraita, joissa juuristomassaa on enemmän ja juuret ovat myös pidempiä. Vibrance Trion lisäksi vilja käsiteltiin Wuxal Terios Mn+-valmisteella. Vasemmalla peittaamattomia oraita.

Vibrance Trio – Juurista voimaa

 

Antti Jaakkola

Syngenta Nordics A/S


Tilaa uutiskirje