uutinen
6.9.2019

Vibrance Trio, Seedron ja Terios Mn+ – työkaluja talvehtimisen varmentamiseen

Vahva juuristo ja lumihomeen välttäminen ovat keskeisiä tekijöitä syysviljojen talvehtimisen varmentamiseksi. Varsinkin aurattomassa viljelyssä lumihometta aiheuttava sieni iskee helpommin hyödyntäen maassa olevaa kasvustojätettä. On mahdollista, että sieni tappaa jo kehittyvän idun orastumisvaiheessa suoraan kylvösiemenen kautta, mutta maan kautta tapahtuva leviäminen on yleisempää. Vibrance Trio ja Seedron ovat nestemäisiä, uusia peittausaineita, jotka tehoavat hyvin lumihomeeseen. Valmisteet juoksevat hyvin ja ovat käytettävyydeltään helppoja. Lisäksi molemmilla valmisteilla on punahometta aiheuttaviin fusarium-sieniin tehoa. Fusarium-sienten pääsyä kasvustoon on hyvä alkaa estämään jo syksyllä.

Vibrance Trio-valmiste vahvistaa myös juurten kasvua, sekä juurten pituus että massa kasvavat. Tästä on saatu hyviä kokemuksia esimerkiksi kevätviljoilla menneen kasvukauden aikana. Vahva juuristo parantaa ravinteiden ja veden ottoa, jolloin kasvu nopeutuu ja voimistuu. Syksyn mahdollinen kuivuus tai märkyys eivät haittaa samalla tavoin ja kasvi kestää paremmin hankalampia olosuhteita. Näin luodaan paremmat edellytykset talvehtimiselle.

Terios Mn+-valmiste on nestemäinen hiveniä sisältävä peittausaine. Valmiste sisältää mm. mangaania. Mangaani parantaa talvehtimista, ja on tärkeää saada sitä heti kasvun alusta saakka. Terioksen voi sekoittaa Seedronin ja Vibrance Trion kanssa. Terioksen ja normaalin peittausaineen seoksella on myös havaittu parempaa juuriston kasvua.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


Tilaa uutiskirje