uutinen
16.6.2017

Voikukkaongelmaa kevätviljoilla

Vihreät nurmipellot ovat viime vuosina yhä voimakkaammin muuttuneet keltaisiksi  voikukkamaisemiksi. Voikukat ovat valloittaneet myös ojanpientareita, viljelemättömiä alueilta sekä suorakylvettyjä että kevytmuokattuja kevätviljakasvustoja. Kemiallisesti voikukka on tietyillä valmisteilla tehokkaasti hävitettävä pienestä taimiasteesta alkaen ennen kukinnan alkamista välisenä aikana. Jo kukassa olevaan voikukkaan ei millään aineella saada enää hyvää tehoa. Tiedotteen kuvassa voikukat jo pahasti häiritsevät viljan kasvua. Pelto olisi pitänyt ruiskuttaa joko myöhään syksyllä tai aikaisin keväällä glyfosaatilla. Nyt viljakasvustosta parhaiten voikukan kasvua hillitsee Ariane S –valmiste, käyttömäärällä 2,5 l/ha. Tämä käyttömäärä on hyväksytty ohdakkeen torjuntaa, ja yleensä sitäkin pellosta löytyy. Tältä lohkolta tavattiin myös kuminaa rikkakasvina, johon Arianen teho ei riitä. Tunnetusti Ally 50 ST on paras kuminan tappaja.

  Tästäkin pellosta löytyi ohdaketta, parhaiten sen nujertaa Ariane S. Kuva Somerolta 10.6.2017.

 

Tämän lohkon torjuntaresepti on:  Ariane S 2,5 l/ha + Ally 50 ST 0,5 tablettia (puolikas tabletti) hehtaarille. Kiinnitettä ei tarvita. Torjuntakäsittely mahdollisimman pian.

 

 

 

Kuminaviljelyn jälkeen hyötykasvista voi syntyä rikkakasviongelma. Viljakasveilta sen torjunta on hallittavissa. Kuva Somerolta 10.6.2017.


Tilaa uutiskirje