5.6.2020

Wuxal-tuotteet kasvukauden alkuun

Tällä hetkellä aikaisin kylvetyt viljat ovat pian pensomisen vaiheessa ja öljykasvit kuten rapsi muodostavat kasvulehtiä. Rikkojakin on noussut jo sen verran pintaan, että rikkaruiskutukset alkavat olla ajankohtaisia sekä viljoilla että öljykasveilla. Rikkakasvien torjunnan yhteydessä on hyvä hetki miettiä lehtilannoituksenkin tarvetta viljoilla. Öljykasveilla lehtilannoite kannattaa ruiskuttaa hiukan myöhemmin, jotta lehtipinta-alaa on riittävästi. Etenkin viljoilla satopotentiaali määräytyy varhaisessa vaiheessa kasvua. Siksi on hyvä huolehtia, että kasville on saatavilla kaikkia sen tarvitsemia ravinteita.

Wuxal- lehtilannoitteet ovat oiva ratkaisu täyttämään viljojen ja öljykasvien ravinnetarpeita. Tuotteet sopivat useille viljelykasveille, joilla hivenravinteista on pulaa. Wuxal tuoteperheeseen kuuluu Wuxal Microplant, Wuxal Grano ja Wuxal Multifluid.  Ne ovat moniravinneseoksia, joissa hivenravinteet ovat EDTA-kelaattimuodossa eli ravinteet imeytyvät nopeasti kasvin käyttöön.   Suomen oloissa viljojen kasvurytmi on nopeaa ja on eduksi, että kasvi saa mahdollisimman nopeasti tarvitsemansa ravinteet käyttöön. Valmisteet ovat hyvin sekoitettavia kasvinsuojeluaineiden kanssa.

Wuxal Microplant ravinnesisältö: kokonaistyppi 78,5 g/l, kalium 130 g/l, magnesium 28,4 g/l, boori 4,7 g/l, kupari 7,9 g/l, rauta 15,7 g/l, mangaani 23,6 g/l, molybdeeni 0,15 g/l, sinkki 15,7 g/l, rikki 81,6 g/l. Microplantin avulla saadaan monipuolisesti apua ravinteiden puutoksiin. Se on turvallinen käyttää eikä aiheuta ongelmia ruiskutuksessa.

Wuxal Multifluid ravinnesisältö: on boori 4,8 g/l, kupari 2 g/, rauta 2g/l, mangaani 14,9 g/l, typpi 84,3 g/l, fosfori 15,7 g/l, kalium 30 g/l, rikki 13,2 g/l, molybdeemi 0,06 g/l, sinkki 0,96 g/l.  Multifluid on uusi tuote, joka sisältää hivenien lisäksi fosforia ja typpeä kasvua virkistämään. Olomuoto on juokseva, joten sen käyttö on helppoa ja sekoitettavuus ovat hyviä.

Wuxal Grano ravinnesisältö: kokonaistyppi 219 g/l, magnesium 17,4 g/l, rikki 146 g/l, kupari 4,4 g/l, mangaani 4,4 g/l, sinkki 14,6 g/l. Käytettävyys on helppoa juoksevan olomuodon ansiosta. Grano sopii parhaiten ruiskutuksiin lippulehtivaiheessa - tähkälle tultaessa viljoilla ja sen avulla pystytään nostamaan valkuaistasoa.

Mangaanin puutosta on hyvä tarkistaa mittaamalla. Viljojen kasvun alkuvaiheessa puutoksia on vaikea nähdä, joten ainoa keino puutostilojen selvittämiseen on mittaaminen. Jos puutosta esiintyy, on hyvä tehdä viljoille useampi käsittely kasvukauden aikana. Mangaani vaikuttaa niillä lehdillä, joille se ruiskutetaan. Pidempiaikainen vaikutus varastolannoittamalla lehdille ei ole mahdollista. Kaikissa Wuxalin lehtilannoitteissa on mangaani mukana mistä erityisesti on usein Suomen maaperässä puutetta.

 

Lisätietoja Wuxalin lehtilannoitteista saa Viljelijän Avena Bernerin myyjiltä.


Tilaa uutiskirje