uutinen
10.10.2018

Yli 900 henkeä osallistui Viljelijän Avena Bernerin toimipisteiden avajaisiin ja haluamme lämpimästi kiittää kaikkia kävijöitä!

Yli 900 henkeä osallistui Viljelijän Avena Bernerin toimipisteiden avajaisiin ja haluamme lämpimästi kiittää kaikkia kävijöitä! Tilaisuuksia järjestettiin yhteensä 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea viikoilla 38 ja 39.

Vilkasta puheensorinaa kahvipöydän ääressä

Viljelijän Avena Bernerin avajaisissa väki oli liikkeellä hyvällä mielellä. Valtaosa oli saanut puinnit tältä vuodelta tehtyä ja syystyöt olivat myös jo hyvällä mallilla.

Syksyn viljelytoimista keskusteltiin paljon samoin kuin päättyneen kasvukauden kasvinsuojelusta. Avajaisista monella lähti mukaan tarjoustuotteita: Roundup Ace glyfosaattia tai tehokas paketti lumihomeen torjuntaan (Mirador + Proline). Kalkki- ja lannoitetilauksia laitettiin eteenpäin ja muutenkin keskusteluissa esiin nousi myös jo tuleva kasvukausi ja sen suunnitelmat.

Kahvipöydän ääressä keskusteltiin myös vilja- ja öljykasvimarkkinoiden tilanteista kotimaassa ja maailmallakin. Kotimaassa sato jäi kuivuuden vuoksi tavanomaista pienemmäksi ja myös Itämeren alueella ja Euroopassa satoarvioita jouduttiin laskemaan. Tämä on näkynyt korkeampana hintatasona lähialueella ja kotimaan markkinoilla. Kauppaa käytiin jokaisesta viljalajista, mutta erityisesti kaurasta.

Viljelijät toivat tullessaan mukavan määrän viljanäytteitä. Kuva kotimaan sadon laadusta tarkentuu koko ajan, kun satoa vastaanotetaan ja esinäytteitä analysoidaan. Esinäytteet auttavat löytämään sadolle parhaiten sopivan vastaanottopisteen. Avajaisissa kiinnostusta herätti myös useassa toimipisteessä esillä ollut GrainSense, joka on kannettava laite, jolla voi nopeasti määrittää viljan laadun. Mittauksia tehtiin laitteella tiuhaan tahtiin!

Toimipisteissä uusi Viljelijän Avena Berner ilme

Avajaistilaisuuksissa kyseltiin ja keskusteltiin myös siitä, mikä on Viljelijän Avena Berner ja miten toimimme. Viljelijän Berner ja Avena Nordic Grain Oy tiedottivat kesäkuussa uudesta kumppanuuteen perustuvasta toimintamallista ja Viljelijän Avena Berner yhteistyö käynnistyi virallisesti 1. elokuuta 2018.  

Viljelijän Avena Berner tarjoaa viljelijöille laajan valikoiman kasvintuotannon tuotantopanoksia ja monipuoliset viljakaupan palvelut. Tutut asiantuntijamme palvelevat toimipisteissämme, jotka ovat pääsääntöisesti auki arkisin 8-16. Tervetuloa poikkeamaan! Löydät kaikkien asiantuntijoidemme yhteystiedot täältä https://www.viljelijanavenaberner.fi/yhteystiedot/.

Seuraa uutisiamme Farmitin lisäksi näissä kanavissa!

Vilja- ja öljykasvikauppa: https://avenakauppa.fi/etusivu

Kasvintuotannon tuotantopanoskauppa: https://viljelijanberner.fi/

Tiedotamme tapahtumista myös Viljelijän Avena Bernerin Facebook sivuilla täällä ja täällä


Viljelijän Avena Berner on suomalaisten viljelijöiden asiantunteva, kotimainen kumppani vilja- ja öljykasvikaupassa sekä maatalouden tuotantopanosten käytössä ja hankinnassa. Palvelemme monipuolisesti tutuissa toimipisteissä eri puolilla Suomea. Kattavasta valikoimastamme löytyvät mm. siemenet, kasvinsuojeluaineet, lannoitteet ja polttoaineet. Laajasta vastaanottopisteiden verkostostamme löytyy varma ja hyvä toimituspaikka vilja- ja öljykasvisadolle.


Tilaa uutiskirje