Syysviljelykasvien kylvö lähestyy kovaa vauhtia. Tiesithän, että valikoimassamme on laadukas kattaus syysviljojen siemeniä. Voisiko jokin näistä lajikkeista olla viljelykasvi syksyn kylvöillesi?

Syysvehnä Emilio kannattelee harteillaan markkinoiden aikaisimman laatuvehnän titteliä heinä-elokuun vaihteen valmistumisajankohdallaan. Tämä vuoksi Emilio on myös erinomainen syysöljykasvin esikasvi. Emilion valkuaispitoisuus on poikkeuksellisen korkea, jonka lisäksi sen hl- ja 1000 jyvän paino ovat korkeita. Emilio on ominaisuuksiltaan vankka kortinen ja vihneellinen, mikä tehostaa lajikkeen yhteyttämistä, tuo suojaa kuivuutta vastaan sekä suojaa sitä hirvieläinten tuhoilta.

KWS Receptor ruis on uuden sukupolven hybridilajike, jonka satopotentiaali kuuluu markkinoilla olevien lajikkeiden kärkipäähän. Tämä ruis on Pollen Plus- lajike, joka ehkäisee torajyväongelmaa. Tanskassa tehdyissä lajikekokeissa KWS Receptor oli kahtena vuotena satoisin ja laadultaan erinomainen lajike.

KWS Jethro ruis on satoisa hybridilajike, joka on ollut Suomen virallisissa lajikekokeissa kärkipäässä. Se on ominaisuuksiltaan vankkakortinen ja talvenkestävyydeltään hyvä. KWS Jethron kylvöaikasuositus on elokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, mutta tuoreimpien tutkimusten mukaan hybridiruis hyötyy aikaisesta kylvöstä. Tällöin rukiin pensominen ja talvehtiminen ovat parempia.

Orinoko on sika- ja karjatiloille erinomaisesti soveltuva syysruisvehnä. Lajikkeella on erittäin suuri satopotentiaali. Orinoko on johtavan jalostajan ykköslajike Euroopassa. Orinokolla on korkea resistenssi kasvitauteja vastaan ja sillä on lujan kortensa lisäksi hyvä talvenkestävyys.  

Näiden lajikkeiden lisäksi Viljelijän Bernerin myynnissä on laaja valikoima Peltosiemenen syysviljalajikkeita, kuten syysvehnäuutuudet Ibarra ja KWS Emerick.