Urea on maailmalla hyvin laajasti käytetty edullinen lannoite, jolla on jopa 30 % alempi hehtaarikustannus kuin muilla typpilannoitteilla.

Kustannustehokkuuden lisäksi urean etuja ovat monipuolinen käytettävyys ja kyky nostaa maan pH:ta 1–2 viikon ajan, jolloin fosforin käyttökelpoisuus kasveille paranee - ympäristönäkökulmasta fosforin saanti tehostuu.  

Urean käyttö pienentää lannoituksen hehtaarikustannusta muihin typpilannoitteisiin nähden. Typpeä suhteessa enemmän sisältävä urea vähentää tarvittavien levityskertojen määrää jopa 50 %, sillä korkeatyppisempää ainetta tarvitsee levittää vähemmän hehtaaria kohden. Vaikka pellot olisivatkin lähellä täyttöpaikkaa niin täyttöön ja siirtoajoon kuluva määrä vähenee merkittävästi urealla levitettäessä. Lisäksi rahtikustannukset alenevat tarvittavan määrän vähentyessä.

Lisätyppeä nopeasti kasvin käyttöön

Viljelijän Bernerin valikoimassa olevat Premium Urea Plus 46 ja Premium Urea 38-8S ovat korkeatyppisiä rakeisia lannoitteita, joiden sisältämä typpi on nopeasti kasvin käytettävissä. Tuotteet ovat käsitelty ureaasi-inhibiittorilla, joka vähentää ja hidastaa typen haihtumista ammoniakiksi.

Premium Urea Plus 46 on täysin ureatyppinen rakeinen lannoite, joka soveltuu mainiosti viljojen, öljykasvien ja nurmien lisälannoitukseen. Tämä rakeinen lannoite toimitetaan 500 kg säkeissä. Se voidaan levittää kasvustoon pintalevittimellä tai kasvinsuojeluruiskulla veteen sekoitettuna. Lannoite on käsitelty ureaasi-inhibiittorilla, joka vähentää ja hidastaa typen haihtumista ammoniakiksi.

Premium Urea Plus 38-8S on urean ja ammoniumsulfaatin sekoitus, jonka ansiosta se sisältää 8 % rikkiä, 31 % ureatyppeä ja 7 % ammoniumtyppeä. Monipuolinen lannoite soveltuu erinomaisesti niin viljojen, öljykasvien kuin nurmienkin lisälannoitukseen. Lannoite tarjolla rakeisena, mutta se voidaan levittää pintalevityksen lisäksi myös veteen liuotettuna kasvinsuojeluruiskulla.

Lisätietoja ureapitoisista lannoitteistamme saat lähimmältä Viljelijän Bernerin asiantuntijamyyjältäsi!