Peltokanankaali

Muita kutsunimiä:

Barbarea vulgaris, BARVU.

Kuvaus:

2- tai monivuotinen kasvi, joka kasvaa 30-60 cm:n kokoiseksi. Alimmat lehdet liuskaisia (2-5 parisia), mutta ylälehdet ovat lähes liuskattomia, isohampaisia. Kukat ovat helakankeltaisia ja pieniä. Lituperät 4-7 mm, lidut 1,5-2,5 cm. Peltokanankaali kasvaa mm. heinäpelloilla, pientareilla, laitumilla ja joutomailla.

Torjunta:

Peltokanankaali kuuluu ristikukkaisiin kasveihin ja on torjuttavissa tähän kasviryhmään tehoavilla valmisteilla.

Tehotaulukot rikkakasveille

Nurmet

Vanhat rehunurmet / syysitoiset siemenrikkakasvit, ei apilaa

Ariane S ** 4
  Gratil * 2
Harmony 50 SX * 4
Matrigon 72 SG 1
Primus * 4
Starane XL 4
- saa käyttää pohjavesialueilla  

* Lisää ruiskutusnesteeseen SitoPlus -kiinnitettä 1dl/200l vettä
** Käyttöaika viimeisen niiton jälkeen, huom. varoaika

Varoajat laidun- ja säilörehunurmilla: Ariane S - 30 vrk, Harmony 50 SX - 7 vrk, Primus - 7 vrk, Starane XL - 10 vrk, Gratil - 7 vrk

Erinomainen teho, >90 % 4
Hyvä teho, 70-90 % 3
Tyydyttävä teho, 50-70 % 2
Heikko teho, <50 % 1

Monien kasvinsuojeluaineiden kohdalla on olemassa riski, että niitä vastaan kehittyy vastustuskykyä. Tästä syystä aineiden tehon muuttumista ei voida sulkea pois. On vaikeasti ennustettavissa miten vastustuskyky kehittyy, koska siihen vaikuttaa monet eri tekijät. Maahantuoja ei vastaa vahingoista tai menetyksistä, joka johtuu tällaisesta kehittyvästä vastustuskyvystä. Vastuullinen kasvinsuojelu edellyttää, että käytetään valmisteen käyttöohjeen mukaisia annoksia sekä vuorotellaan aineita, joilla on erilainen vaikutusmekanismi. Lukemattomat eri tekijät vaikuttavat kasvinsuojeluaineiden toimivuuteen. Tällaisia tekijöitä ovat mm. sääolot ja maaperä, viljelykasvien eri lajikkeet, viljelykierto, ruiskutusajat, käytettävät vesimäärät, ruiskutusveden laatu, tankkiseokset muiden aineiden kanssa sekä viljelijän ammattitaito. Aineiden vaikutuksen muuttuminen tai kasvien vioittuminen voi olla mahdollista, eikä maahantuoja tai valmistaja ole missään vastuussa mahdollisesta vahingosta kasvustolle. Maahantuoja tai valmistaja vastaa siitä, että kasvinsuojeluaine on koostumukseltaan kunnollista.

Kuvat

Torjunta-ohjeet ja tuotteiden tehotaulukot rikkakasveittain: https://viljelijänberner.fi/rikkakasvit

Katso kaikki rikkakasvit


Tilaa uutiskirje