Liian korkea lämpötila on haitaksi kasvulle. Hellejakson alkaessa kasvi joutuu keskittymään stressireaktion hallintaan, samalla sadontuotanto häiriintyy. Jos stressijakso on pitkä alkaa satotaso laskea. 

Voisiko viljelykasvia auttaa kestämään paremmin hellejaksoja? Kyllä voi – Quantis biostimulantti ruiskutetaan kasvustoon kasvinsuojeluruiskulla ja se on tuottanut hyviä tuloksia mansikalla ja sokerijuurikkaalla 2022 ja 2023.

Quantis auttaa kasvia toimimaan ennaltaehkäisevästi ja valmistautumaan korkean lämpötilan aiheuttamaan stressireaktioon. Paremmin hellejaksoon valmistautunut kasvi pystyy käyttämään resurssejaan tehokkaammin ja jatkamaan sadontuotantoa. Quantis auttaa säilyttämään satopotentiaalin yli hellejakson.

Lupaavia tuloksia sokerijuurikkaalla ja mansikalla

Sokerijuurikaalla ensimmäinen käsittely ajankohta on n. 3 vrk ennen hellajakson alkua (päivän korkein lämpötila yli 25 C). Annos on 2 l/ha ja käsittely uusitaan kahden viikon kuluttua, mikäli helteinen sää edelleen jatkuu. Quantis voidaan tarvittaessa yhdistää esim. viimeisiin rikkakasviruiskutuksiin.

Sokerijuurikkaan tutkimuskeskuksella tehdyissä ruutukokeissa Quantis nosti sokerisatoa vuonna 2022 yli 7% ja vuonna 2023 sokerisato oli yli 6% parempi käsittelemättömään verrattuna. Myös kesällä 2023 viljelijöiden pelloilla tehdyissä tilakokeissa sokerisato nousi ¾ tilalla.

Mansikalla Quantis annos on 2 l/ha ja se voidaan sekoittaa tautiaineiden kanssa. Quantis ruiskutetaan osana tautien torjunta ohjelmaan. Ja Quantista voidaan käyttää myös yhdessä esim. Acadian biostimulantin kanssa.

Mansikalla Quantista on testattu tilakokeissa ja tulokset ovat olleet erinomaiset.