Heinäkuu on taittunut jo jälkipuoliskolle, joten syysöljykasvien kylvöajankohta alkaa olla jo lähellä. Viljelijän Berneriltä löytyy monipuolinen rypsi- ja rapsivalikoima kylvövalikoima. Rapsin satopotentiaali on suurempi, mutta toisaalta rypsi on viljelyvarmempi valinta. Rapsi soveltuu Etelä-Suomeen, kun taas rypsi menestyy viljelyvyöhykkeillä I-V.

Syysrypsin etuja ovat hyvä talvenkesto, haastavienkin olosuhteiden viljelyvarmuus, myöhäisenkin kylvön mahdollisuus aina elokuun puoliväliin asti (etelässä) sekä edullinen siemenkustannus. Toisaalta taas syysrypsin satopotentiaali on noin 50 % suurempi kuin syysrypsin.

Syysrypsivalikoimassamme on tarjolla potentiaalinen Arrivée. Arrivée on valmiiksi käsitelty Integral Pro tai SeedGo peittauksella. Syysrapsivalikoimasta löytyy useita erinomaisia vaihtoehtoja. Valikoimasta löytyy ominaisuuksiltaan lähes samanlaiset PX128 ja PX131. Nämä hybridilajikkeet mukautuvat vaihteleviin olosuhteisiin, sillä niillä on hyvät talvehtimis- sekä kuivuuden kesto-ominaisuudet. Ominaista PX128 ja PX131 hybridirapseille ovat myös erittäin korkeat öljypitoisuudet. Molempien lajikkeiden siemeniä on saatavana sekä Integral Pro, että Lumiposa-peittauksella, joka torjuu tehokkaasti mm. kirpat ja rapsipisiäisen toukat.

Uutuutena syysrapsivalimoissamme on Sy Aganos. Tämä lajike menestyy myös ääriolosuhteissa hyvän talvenkestävyyden, kuivuuden siedon sekä keväthallan sietokykynsä vuoksi. Sy Aganos lajikkeella on hyvä satopotentiaali ja korkea öljypitoisuus. Sitä on saatavilla Scenic Gold + Buteo Start -peittauksella.