Vielä on mahdollista kylvää syysrypsiä – kylvö suositellaan elokuulle, viimeistään kuun puolivälissä. Jankkurikylvössä kehotetaan käyttää hieman suurempaa siemenmäärää, koska osa siemenistä sijoittuu itämisen kannalta epäedullisiin olosuhteisiin.

Kylvömenetelmät

Kylvö onnistuu viljan kylvöön tarkoitetulla kylvökoneella. Jos halutaan käyttää harvempaa riviväliä, voidaan kylvövantaita sulkea.
Tarkkuuskylvökoneella voidaan säästää siemenkustannuksessa. Suositeltava kylvösyvyys on 2-3 cm. Tarkka kylvösyvyys on aina määriteltävä erikseen vallitsevan olosuhteen mukaan ja tärkeintä on siemenen sijoittuminen itämisen kannalta optimaalisiin olosuhteisiin, kosteaan maahan.

Arrivée on uuden sukupolven viljelyvarma syysrypsilajike

Syysrypsilajike Arrivée on ruotsalaisen Jerrestadin jalostama lajike. Syysrypsi on geneettisesti parempi talvehtimaan kuin syysrapsi ja sitä voidaan viljellä myös pohjoisemmilla viljelyalueilla. Suositeltu kylvötiheystavoite on syysrypsillä 100 tainta / m2. Kylvömäärä noin 2,5-3,5 kg/ha. 10 kg:n säkki riittää n. 3-4 hehtaarin pinta-alalle. Syysrypsi Arrivée lajiketta löytyy Integra Pro ja SeedGo -peittauksella. Ota yhteyttä Viljelijän Berner asiantuntijaan ja kysy lisää.