Berner on tänä vuonna juhlinut 140-vuotista taivaltaan. Yhtiön historia on ollut vaihderikas ja monialayhtiö on toiminut monella saralla. Maatalousliiketoiminnassa työtä parhaan sadon puolesta on tehty nyt jo 90 vuoden ajan. Viime vuosina yhtiö on kasvanut voimakkaasti muun muassa yrityskauppojen kautta, myös maatalousliiketoiminnassa, jossa omaan valikoimaan kuuluu nykyisin vilja- ja öljykasvikaupan lisäksi hyvin laajasti maatalouden tuotantopanoksia niin kasvintuotanto- ja kotieläintiloille kuin myös ammattipuutarhoille.

Huomisen puolustaja 140 vuoden kokemuksella

Berner Oy:n tarina alkoi, kun norjalainen Sören Berner saapui 1880-luvulla Helsinkiin tutkimaan 40 000 asukkaan kaupungin markkinoita. Hän päätti aloittaa liiketoiminnan Suomessa tuomalla silliä suoraan pyyntipaikalta Norjan Stavangerista Helsinkiin. Nykyisin yhtiö kasvava ja kansainvälistyvä suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset tuotteet ovat kiinteä osa suomalaista arkea.

Bernerillä on yrityksenä pitkät perinteet, ja se katsoo edelleen luottavasti tulevaan. Yhtiön monialaisuuteen pohjautuva strategia tähtää sen kaikkien neljän liiketoiminta-alueen, kuluttajatuotteiden, terveydenhuollon ja laboratorioiden, maatalouden sekä teollisuuden kestävään kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Eri liiketoimintojensa kautta Berner on vahvasti mukana monessa suomalaisessa arvoketjussa. Viime vuosina yhtiö on yrityskauppojen kautta panostanut erityisesti biopohjaiseen kasvuun – vastuullisissa suomalaisissa elintarvikkeissa sekä biopohjaisissa tuotteissa nähdään hienoja kasvun mahdollisuuksia.

Kiertotalouden edistäminen on tärkeässä roolissa yhtiön strategiassa ja tavoitteena on lisätä kiertotalouden osuutta liikevaihdosta. Hyödynnämme jo tällä hetkellä eri teollisuuden aloilta syntyviä sivuvirtoja muun muassa lannoitteissa ja eläinten ruokinnassa sekä kasvumullassa ja -ravinteissa. Panostamme myös viljelyratkaisujen ja tuoteinnovaatioiden kehittämiseen, joilla voidaan vähentää CO2-päästöjä ja joilla eri prosesseista tulevia raaka-aineita voidaan kierrättää yhä tehokkaammin.

Vastuullisilla toimintatavoilla on Bernerillä pitkät perinteet ja vastuullisuus kiteytyy vahvasti myös kaiken tekemisemme ytimeen eli huomisen puolustamiseen – toimimme niin, että meillä kaikilla on vielä 100 vuodenkin päästä hyvä olla ja elää.

 

✨ Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme & onnea vuoteen 2024! ✨

 

Berner Oy

Berner on monella tapaa tuonut maailman suomalaisten luo. Tarinamme alkoi vuonna 1883 sillin maahantuonnilla. Vuosien myötä valikoimamme on laajentunut elintarvikkeista tunnettuihin kansainvälisiin kuluttaja- ja ammattituotteisiin sekä raaka-aineisiin.


Viljelijän Berner monessa mukana vuonna 2023