Viljelijän Bernerin valikoimaan on haettu erityisesti hevosheinän tuotantoon tarkoitettuja monivuotisia siemenseoksia, jotka sopivat joko kuivaheinän tuotantoon tai laitumille.

HayMaster-siemenseos on kehitetty kuivaheinän tuotantoon, jonka perustana on NutriFibre- pehmeälehtinen ruokonata. Ruokonadan syvä juuristo varmistaa kasvun kuivinakin kesinä ja se lähtee nopeasti uuteen kasvuun niiton jälkeen. Seoksen heinä on erittäin satoisaa, maittavaa ja runsaasti kuitua sisältävää.

  • Nopeasti kuivuva
  • Erittäin satoisa
  • Kuivuutta kestävä
  • Runsaasti kuitua sisältävä

HayMasterin kylvömäärä 50-60 kg/ha. Suurehko kylvömäärä selittyy ruokonadan suurella siemenkoolla. Lisäksi tavoitteena on perustaa tiheä tasainen kasvusto.

HorseMaster- siemenseos laitumille on kehitetty erityisesti hevosen tarpeet ja terveys huomioiden. Se sisältää valikoituja nurmikasvilajeja- ja lajikkeita, joiden sokeripitoisuus on alhainen, mutta kuitupitoisuus ja maittavuus on hevosen tarpeisiin optimoitu. Seos kestää laiduntamista ja oikein perustettuna se muodostaa tiheän kasvuston, jossa rikkakasveille ei ole tilaa.

HorseMasterin kylvömäärä 60-80 kg/ha. Kylvösuositus: hajakylvönä tai ristiin max 1 cm syvyyteen. Kylvön jälkeen suositellaan jyräystä.