Viljelijän Bernerin lannoitevalikoima on uudistunut kuluneen kauden aikana hiljalleen - tuote kerrallaan uuden Viljelijän-brändin alle uusiin säkkeihin. Kattavassa valikoimassa on monipuolisesti typpi- ja NPK-lannoitteita sekä täydennyslannoitteita. Tuotteiden raaka-aineet ovat peräisin lännestä, Venäjältä ei tuoda mitään. 

Venäjän hyökkäys Ukrainaan mullisti lannoitemarkkinat. Bernerin myymien lannoitteiden raaka-aineet toimittajineen vaihdettiin heti hyökkäyssodan sytyttyä.  

-Periaatepäätöksemme mukaisesti emme edelleenkään käytä lannoitteissamme lainkaan venäläistä alkuperää olevia lannoitteita tai niiden raaka-aineita, kertoo lannoitteista vastaava tuoteryhmäjohtaja Ilkka Pekkala.

Raaka-ainetoimittajien vaihdon myötä koko lannoiteliiketoiminnan logistinen ketju uusittiin: kun lannoitteiden raaka-aineet tulivat aiemmin suoraan kiskoilla tuotantotiloihin Kouvolaan, tulevat ne nyt pääosin laivalla Kotkaan sekä Haminaan, ja sieltä rekkarahtina Kouvolaan.

-Vaikka toimintamallin muutos on ollut valtava, on lannoitteiden saatavuudesta tiloille pystytty huolehtimaan, sanoo Pekkala.

Viljelijälähtöisiä lannoiteratkaisuja

Viljelijän-lannoitteiden kehityksen keskiössä ovat suomalaisen viljelyn muuttuvat tarpeet. Yrityksessä on pitkät viljelyosaamisen perinteet sekä halu ja kyky reagoida nopeasti muuttuvaan maailmaan.

-Lannoitevalikoimaa on kehitetty viljelijöitä kuunnellen. Toimintamallimme on tarkoituksella rakennettu sellaiseksi, että voimme vastata nopeastikin muuttuviin tarpeisiin, kertaa Pekkala.

Viljelijän-lannoitteet ovat suomalaisissa käsissä. Tänä vuonna 140-vuotta täyttävä Berner on investoinut viime vuosina maatalousliiketoimintaan voimakkaasti, sillä perheyhtiössä uskotaan vahvasti suomalaiseen ruoantuotantoon. Lannoitevalmistaja Belor Agrosta tehtiin kauppa keväällä 2021, ja keväällä 2022 Avenan viljakauppa toimintoineen siirtyi Bernerin omistukseen. Belor Agron lannoitebrändi tulee siirtymään historiaan ja yhtiö tullaan fuusioimaan kiinteäksi osaksi Bernerin liiketoimintaa.

Tutustu lannoitevalikoimaamme

Lue myös uutinen rakeisista urea-lannoitteistamme, joissa on edullinen typpikilo.

Hyödynnätkö lannoituksessa lietelantaa? Tutustu kierrätyslannoitevaihtoehtoon, NS-liuokseen, jolla voit väkevöittää lietettä ja säästää lannoituskustannuksissa.