Kesän säät olivat erittäin oikukkaat onnistuneen rikkakasvitorjunnan kannalta. Kuivuus haastoi alkukaudesta. Heinäkuussa alkaneet sateet idättivät rikkakasvinsiemeniä ja jatkuva kosteus on pitänyt maan kosteana. Kaiken lisäksi lämpöä näyttää riittävän aina syyskuun loppuun. Sääolosuhteet yhdessä kevennettyjen maanmuokkaustoimenpiteiden kanssa hyödyttivät myös syväjuurisia ja monivuotisia rikkaruohoja.

Nyt on oikea hetki iskeä takaisin. Glyfosaatin hintakin on houkuttelevalla tasolla ja hyviä tuotteita löytyy kaikkiin käyttökohteisiin. Torjunnan kustannus hehtaarilta on painunut reippaasti alle 20 euron. Onnistunut juolavehnän torjunta tuo vastaavasti satoja euroja, korkeampana satona takaisin.

Viljelijän Bernerillä on markkinoiden laajin valikoima glyfosaattivalmisteita. Perusvalmisteina ovat Bronco FL ja Tartan 360-K. Lisäksi löytyy suosiota jatkuvasti kasvattava ryhmä väkeviä glyfosaatteja: Credit Xtreme ja Krypt 540. Väkevien valmisteiden osuus kasvaa vuosi vuodelta, koska samankokoisella purkilla käsittelee 50 % enemmän peltoa. Samalla muodostuu vähemmän purkkijätettä ja lisäksi tuotteet sisältävät parhaat kiinnitys- ja apuaineet, jolloin tehoaine saadaan varmasti ja nopeasti juolavehnän juureen.

Juolavehnäisessä kohdassa satoa on mittarin mukaan noin 1000 kg/ha vähemmän.