uutinen
23.4.2021

Muista hivenet!

Syysviljoilla, syysrapsilla/-rypsillä ja nurmilla, sekä kevätviljojen peittauksen yhteydessä tehtävä hivenlannoitus on jo meneillään tai pian alkamassa.

Wuxal Terios Mn+ sopii kevätviljojen peittaamiseen yhdessä peittausaineen kuten Redigo Pro:n kanssa. Mangaani ja monet muut hivenet (rikki, boori, kupari, molybdeeni ja sinkki) ovat tällöin välittömästi kasvin käytettävissä. Terios sopii myös luomuviljelyyn.

Wuxal Microplant imeytyy nopeasti kasvin lehtien läpi ja sisältää monipuolisesti erilaisia ravinteita (typpeä, mangaania, kaliumia, rikkiä, sinkkiä, booria, kuparia, rautaa, magnesiumia, molybdeeniä). Valmiste sopii erinomaisesti kasvukauden alkuun esim. rikkatorjunnan yhteyteen tai jopa sitä ennenkin, koska juuri tällöin eri hivenistä on pahin pula. Microplant on hyvä valinta syysviljoille ja syysrapsille/-rypsille sekä nurmille. Valmisteessa on rikkiä 81,6 g/l, joka riittää hyvin öljykasveilla ja nurmilla.

Zm-Grow on kierrätyspohjainen hivenravinne, joka sisältää mangaania, sinkkiä ja rikkiä. Valmiste on hyvä vaihtoehto nurmien hivenlannoitukseen, mutta sopii myös viljoille. Erinomainen käytettävyys sisältäen hyvän sekoitettavuuden ja juoksevuuden sekä hyväksyntä luomuviljelyyn ovat tärkeimpiä ominaisuuksia.

Hi-Phos tai Wuxal Multifluid sopivat erityisesti lohkoille, joissa on fosforin puutosta. Puutos näkyy lehtien punertumisena. Syysviljoilla fosforin puutetta vois esiintyä varsinkin, jos maan fosforin määrät ovat alhaiset, syksyn fosforilannoitus on ollut maltillista ja keväällä levitetään vain typpilannoitetta. Hi-Phos:a käytettäessä tulee muistaa, että MCPA, Starane-tuotteet ja muut emäksiset tuotteet eivät sovellu tankkiseokseen. Wuxal Multifluid sopii laaja-alaisesti tankkiseoksiin.

Myöhemmin kasvukaudella Wuxal Grano annettuna lippulehtivaiheessa-tähkälle varmistaa riittävää rikin ja typen saantia. Valmisteen voi hyvin sekoittaa tautiaineen kanssa.

 


Tilaa uutiskirje