uutinen
1.6.2022

Omistaja vaihtui, toiminta jatkuu - Avenan Viljakauppa-liiketoiminta siirtyi Bernerille 1.6.2022

Berner Oy sopi maaliskuussa Apetit Oyj:n kanssa yhtiön Viljakauppa-liiketoiminnan ostamisesta Suomessa. Liiketoimintakauppaan sisältyy Avenan kotimaan viljakauppaliiketoiminnan sekä viljavarastot ja satamaoperaatiot Suomessa. Kilpailuviranomainen hyväksyi toukokuun alussa yritysjärjestelyn, joka on viety päätökseen eilen 31.5.2022. Liiketoimintakauppa nähdään Bernerillä loistavana mahdollisuutena kehittyä ja vahvistua edelleen suomalaisten maanviljelijöiden asiantuntevana ja laaja-alaisena kumppanina.

Avena Nordic Grain Oy:n viljakaupan sopimukset siirtyivät 1.6.2022 Berner Oy:lle. Muutos ei edellytä viljelijäasiakkailta toimenpiteitä. Kaupan yhteydessä Avenan viljakaupan henkilöstö siirtyy Berner Oy:n palvelukseen, joten viljakauppaa tekee myös jatkossa tuttu Viljelijän Avena Bernerin henkilöstö.

Liiketoimintakauppa ei koske öljykasviliiketoimintaa, joka jatkuu ennallaan ja kotimaisen raaka-aineen ostajana ja jalostajana toimii Avena Nordic Grain Oy. Öljykasvien ostoon ja toimituksiin liittyvät toimintamallit säilyvät ja samat Viljelijän Avena Bernerin ostajat hoitavat rypsi- ja rapsikauppaa, kuten aiemmin.

Henkilökunnan matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan, mutta 010-alkuiset puhelinnumerot poistuvat käytöstä. Sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@berner.fi.

Viljelijän Avena Berner on suomalaisten maatalousyrittäjien asiantunteva ja laaja-alaisesti palveleva kumppani.  Tarjoamme maatiloille ratkaisukeskeistä palvelua. Saat viljelyyn sopivat tuotteet ja neuvontaa niiden käyttöön. Meille voit myös myydä vilja- ja öljykasvisatosi vaivattomasti. Asiointi kanssamme on helppoa ja sujuvaa. Viljelijän Avena Bernerillä on lukuisia toimipisteitä eri puolilla Suomea – tervetuloa asioimaan! Paras sato syntyy asiantuntevan kumppanin kanssa.


Tilaa uutiskirje