tapahtuma
10.11.2016

Paras Öljykasvisato -kiertue 15.-16.11.2016

Viljelijän Berner yhteistyössä Yaran kanssa järjestää öljykasvitilaisuuksien sarjan. Tervetuloa tilaisuuksiimme kuulemaan miten tuotetaan huippusato öljykasveista!  Viljelyesimerkkejä Suomesta ja Ruotsista. Tietoa lajikkeista, lannoituksesta ja kasvinsuojelusta.

Tilaisuuksissa kuullaan Ruotsin Rapsmästaren –kisan voittajan, Gunnar Henninssonin esitys. Rapsmästaren –kilpailuun osallistui 40 osallistujaa seitsemästä eri maasta. Mukana oli myös joukkue Suomesta. Kilpailussa oli tavoitteena mahdollisimman korkea öljysato neljän kerranteen ruutukokeessa. Lajikevalinta, siementiheys, lannoitus ja kasvinsuojelu olivat joukkueiden päätettävissä.

Viljelijän Berner, Yara Suomi ja Bayer CropScience pitävät omat esityksensä ajankohtaisista öljykasviasioista. Öljykasvien hintataso on hyvällä tasolla ja kysyntää sadolle on. Entistä useamman kannattaakin ottaa öljykasvit viljelyyn. Tule siis kuuntelemaan uusia näkökulmia öljykasvien viljelyyn! 

Tilaisuuksien paikat ja ajat:

15.11. klo 18-21 Prestbacka, Myrskyläntie 526, 07590 Askola

16.11 klo 10-13 Sarka museo, Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa

16.11 klo 18-21 Vaasa (ruotsinkielinen), Yrkesakademin, Campus Kungsgården, Kungsgårdsvägen 30A, 65380 Vasa    

 

Tilaisuuksien ohjelma:

  • Öljykasvien kasvukausi 2016 – Viljelijän Berner
  • Miten tuotin menestyssadon rapsilla? Gunnar Henningsson, Rapsmästaren – kisan voittaja Ruotsista (Loimaan tilaisuudessa Anne Kerminen referoi Henningssonin esityksen)   
  • Öljykasvien lannoituskäytäntöjä Suomesta ja Ruotsista – Yara Suomi
  • Bayerin öljykasvijalostus ja kasvinsuojelu – Bayer CropScience

Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta tarjoilujen järjestämiseksi ilmoittaudu TÄSTÄ linkistä tai omalle Viljelijän Berner yhteyshenkilöllesi.

 

 

 

 

 

 


Tilaa uutiskirje