uutinen
19.1.2018

Suunnittele jaettu lannoitus ParasSato -ohjelmalla

ParasSato -palvelu on Viljelijän Bernerin ilmainen viljelynsuunnitteluohjelmisto netissä. Palvelu kannattaa ottaa käyttöön viljelynsuunnittelussa. Visuaalinen ja helppokäyttöinen ohjelma on muun hyvän lisäksi käyttäjälle ilmainen.  ParasSato -palvelun käyttö alkaa omien lohkotietojen lataamisella VIPU -palvelusta. Lohkolistaus ja niiden vierellä oleva kartta havainnollistavat tämän jälkeen käyttöä. Viljavuustiedot voidaan ladata esimerkiksi Viljavuuspalvelun tietokannasta samaan tapaan kuin muissakin viljelynsuunnitteluohjelmistoissa. ParasSato -palvelu on suunniteltu alun alkaen myös mobiilikäyttöön soveltuvaksi.

Hyödynnä lisäominaisuudet

Viljelysuunnittelun- ja kirjanpidon lisäksi ohjelmassa sisältää useita hyödyllisiä ominaisuuksia: Siilokirjanpitoon luodaan omat siilostot, joihin tuodaan ja viedään viljaa. Määrän lisäksi ohjelma kertoo myös varaston arvon perustuen LUKE:n viikkohintoihin valitulla paikkakunnalla. ParasSato -ohjelma laskee myös lohkon lämpösummaa ja sademäärää kylvöstä eteenpäin ja vertailuna on pitkän ajan keskiarvo.  Lannoitesuunnittelu uudistui

Jaettu lannoitus on yleistynyt huomattavasti viime vuosina. Nykyisin jaettua lannoitusta tehdään kaikilla viljakasveilla ja öljykasveilla sadon laadun ja määrän optimoimiseksi sekä toisaalta myös riskien tasaamiseksi. Uudistimme ParasSadon lannoitesuunnittelun vastaamaan paremmin jaetun lannoituksen tarpeisiin. Nyt voit suunnitella samalla näytöllä lohkon lannoitusohjelman kokonaan. Ensimmäiseksi valitaan tavoiteltava satotaso ja lannoituskertojen määrä. Tämän jälkeen voidaan seurata ravinteiden määriä suunnittelun edetessä. Helppoa ja selkeää!


Tilaa uutiskirje