uutinen
24.9.2019

Varmista syysviljojen talvehtiminen

Lumihometta levittävä sieni Microdochium nivale voi aiheuttaa huomattavia satotappioita tai kasvuston tuhoutumisen syysviljoilla. Vielä ei ole lumihomeruiskutusten aika, mutta hyvät kasvustot on syytä varautua torjumaan loka-marraskuussa. Kannattaa ajoissa varmistaa, että aineet löytyvät ruiskutushetkellä.

Sekä Mirador 250 SC ja Zaftra AZT 250 SC sisältävät strobiluriinia, joka liikkuu tehokkaasti kasvisolussa. Proline on triatsoli, joka täydentää hyvin strobin tehoa. Sekä strobien että Prolinen tehoaineet liikkuvat kasvissa ja pysyvät myös hyvin kasvisolukon sisällä viikkoja. Perinteisesti ruiskuttamista on suositeltu tehtäväksi juuri ennen pysyvän lumen tuloa, mutta nämä valmisteet voidaan ruiskuttaa jo aikaisemmin.

Reheviin, aikaisin kylvettyihin kasvustoihin kannattaa tehdä Proline 0,4 l/ha + Mirador tai Zaftra 0,4 l/ha käsittely. Hybridirukiit ja syysohrat ovat herkimpiä lumihometartunnalle. Hiukan myöhemmin kylvettyihin kasvustoihin riittää tarvittaessa Proline 0,3-0,35 l/ha + Mirador/Zaftra 0,3-0,35 l/ha käsittely.


Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


Tilaa uutiskirje