uutinen
22.3.2019

Yhdellä tuotteella hukkakaura ja juolavehnä sekä leveälehtiset rikat kuriin

Broadway on kuulunut jo vuosia vehnän- ja rukiinviljelijöiden kasvinsuojeluainevalikoimaan ja on ollut erittäin pidetty tuote rikkakasvien torjunnassa. Moni viljelijä kierrättää Broadway:ta yhdessä vehnän kanssa viljelykierrossa, jolloin hukkakaura saadaan torjuttua lohkolta vehnävuosina tehokkaasti samalla, kun torjutaan muutkin rikkakasvit.Broadway tehoaa heinämäisten rikkojen lisäksi erittäin hyvin myös leveälehtisiin rikkoihin. Kuvassa vehnälohko Askolassa, jossa oikealla käsittelemätön ja vasemmalla Broadway:lla ruiskutettua vehnää. Broadway oli tehonnut erittäin hyvin mm. savikkaan, pillikkeeseen, saunakukkaan, peltoemäkkiin ja peippiin.

Broadway tehoaa heinämäisten rikkojen lisäksi erittäin hyvin myös leveälehtisiin rikkoihin. Kuvassa vehnälohko Askolassa, jossa oikealla käsittelemätön ja vasemmalla Broadway:lla ruiskutettua vehnää. Broadway oli tehonnut erittäin hyvin mm. savikkaan, pillikkeeseen, saunakukkaan, peltoemäkkiin ja peippiin.

 

 

 

 

 

Broadway onkin tehokas ratkaisu monipuoliseen rikkakasvien torjuntaan vehnältä ja rukiilta. Sen kahden tehoaineen – pyroksulaamin ja florasulaamin – ansiosta saadaan yhdellä purkilla ja yhdellä ruiskutuksella torjuttua peltojemme kaikki merkittävimmät rikkakasvit. Broadway:lla saa torjuttua tehokkaasti mm. hukkakauran, juolavehnän ja luohon samalla kun se torjuu kaikki tärkeimmät leveälehtiset rikat kuten jauhosavikan, mataran, vesiheinän, pillikkeen, saunakukan, kiertotattaren, peltoemäkin sekä pelto-orvokin. Jos lohkolla on myös ohdaketta tai valvattia, Broadway:n kanssa voi hyvin sekoittaa MCPA:ta 0,5-1 l/ha, jolloin saadaan hyvä teho myös näihin. Dassoil-kiinnite pitää aina muistaa lisätä Broadway:n kaveriksi, vaikka MCPA:ta lisättäisiinkin tankkiseokseen. Erityisesti teho heinämäisiin rikkoihin kärsii, jos Dassoil:in unohtaa tankkiseoksesta.

Broadway:n juolavehnäteho viimeistellään syksyllä puinnin jälkeen glyfosaattiruiskutuksella. Broadway pitää juolavehnän hyvin kurissa kasvuston pohjalla kasvukauden aikana, jolloin se ei haittaa viljelykasvia, mutta lopullisen tehon varmistamiseksi glyfosaattiruiskutus puinnin jälkeen on suositeltavaa.

Broadway:n käytössä on hyvä muistaa, ettei sen kanssa saa samassa tankkiseoksessa ruiskuttaa muita korrensääteitä kuin pieni annos CCC:tä. Muihin korrensääteisiin on pidettävä väliä vähintään 7 vuorokautta. Broadway:lla on myös itsessään pieni korrensäädevaikutus.

Aiemmin Broadway:ta sai käyttää vain joka toinen vuosi samalla lohkolla, mutta uuden rekisteröinnin myötä tämä peräkkäiskäytön rajoitus poistui. Nykyisin Broadway:ta voidaan siis tarvittaessa ruiskuttaa myös peräkkäisinä vuosina samalle lohkolle. Broadway ei myöskään rajoita seuraavan viljelykasvin valintaa, syksyllä voidaan esimerkiksi sadonkorjuun jälkeen kylvää syysöljykasveja.

Erinomainen vaihtoehto syysvehnän ja rukiin rikkatorjuntaan

Viime syksynä olosuhteet syysviljojen perustamiseen olivat suosiolliset ja syysviljoja on taas paljon kylvössä vuoden 2017 vaatimattoman syysvilja-alan jälkeen. Broadway soveltuu erittäin hyvin syysvehnän ja rukiin rikkakasvien torjuntaan. Se tehoaa erinomaisesti kaikkiin syysviljojen merkittävimpiin rikkakasveihin, teho syysitoisiin saunakukkiinkin on erittäin hyvä. Syysviljojen rikkatorjunta tehdään myös normaalisti aikaisin keväällä, jolloin lämpötilat ovat usein vielä alhaiset. Broadway tehoaa hyvin jo +6°C lähtien kunhan rikkakasvit ovat alkaneet kasvamaan, joten se sopii hyvin syysviljojen vaatimaan aikaiseen ruiskutukseen.

Broadway toimii myös erinomaisesti kevätvehnän rikkakasvien torjunnassa, joten jos kevätvehnä kuuluu kylvösuunnitelmiin, Broadway on hyvä pitää mielessä ruiskutussuunnitelmaa tehdessä.


Tilaa uutiskirje