Duplosan D on tehokas leveälehtisten rikkakasvien torjunnassa
Syväjuuristen rikkakasvien torjunnassa, kuten ohdake ja valvatti sekä aina haasteellisen saunakukan torjunnassa, Duplosan D toimii myös luotettavasti. Duplosan D:n tehoaine imeytyy lehtien kautta ja liikkuu kasvin sisällä aina juuriin asti.
Duplosan D:tä voidaan käyttää kevätvehnän, kevätohran ja kauran viljelyssä pensomisen ja korrenkasvun alussa (BBCH 20-32) annoksella 0,6–1,25 l/ha. Syysvehnän, rukiin, syysohran ja ruisvehnän viljelyssä sitä voidaan käyttää pensomisen aikana (BBCH 20-29) annoksella 0,6–0,75 l/ha ja korrenkasvun alussa (BBCH 30-33) annoksella 1,0–1,25 l/ha.
Duplosan D soveltuu siis kaikkien viljojen kevätkäyttöön kaikilla pelloilla, myös pohjavesialueilla. Se ei jätä pitkäkestoisia jäämiä maaperään, joten voit suunnitella viljelykierron vapaammin.
Herbisidiresistenssin hallinta korostuu, kun ainevalikoima kaventuu. Duplosan D toimii pienannosaineille muodostuneen
resistenssin katkaisijana.
- Luotettava ratkaisu, kun halutaan tehoa valvattiin, saunakukkaan ja voikukkaan
- Tankkiseokset ja annostelu nestemäisellä DuplosanD:llä helposti
- Voidaan käyttää kaikilla pelloilla, myös pohjavesialueilla
- Duplosan D on erinomainen tuote resistenttien rikkojen torjuntaan
Viime vuosina, kasvuolojen muutoksen myötä, on rikkalajisto pelloilla muuttunut. Yksi kuivuudessa viihtyvä rikka on peltokurjennokka. Kts. kuva alla. Se on 1- tai 2-vuotinen, kauniskukkainen rikkakasvi, joka on viime aikoina yleistynyt erityisesti kuivien keväiden myötä. Runsaasti siemeniä tuottavan peltokurjennokan pääjuuri on niukkahaarainen ja korkeus 5–50 cm. Havainnointi on tärkeää, koska peltokurjennokka on torjuttavissa ja Duplosan D tehoaa peltokurjennokkaan hyvin.


Duplosan D säästää apilaa
Erilaisten kerääjäkasviseosten käyttö viljapelloilla on lisääntynyt. Näin toimimalla halutaan mm. suojella maan rakennetta. Usein seoksissa on heinien lisäksi apilaa, jolloin saadaan peltoon varastoitua ravinteita. Apilat ovat kuitenkin herkkiä viljapeltojen yleisimmille rikka-aineille.
Teimme viime kaudella kokeen, jossa selvitimme valko- ja puna-apilan herkkyyttä Duplosan D-tuotteelle. Koe perustettiin Inkooseen Västankvarnin koetilalle. Kylvö suoritettiin 30.5 ja ruiskutukset kasvuastella BBCH 21-25.
Pellossa oli runsaasti mataraa, joka vaikutti kerääjäkasvien eli apiloiden kasvuun. Tehot savikkaan ja lutukkaan olivat lähes 100 %. Kun koealueelta sitten saatiin torjuttua matara, voidaan nähdä, että Duplosan D, käyttömäärällä 0,6 l/ha, ei ole vähentänyt valko- eikä puna-apilan määrää.



