Tärkkelysperunan satotasojen nousuun tähtäävän Helmi-projektin pilottitiloilla seurataan tärkkelysperunan viljelyä jo toisena kasvukautena peräkkäin. Finnamylin, Lapuan Perunan ja Viljelijän Bernerin yhteiseen projektiin osallistuvien tilojen viljelyoloja seurataan Mtechin toimittamien Metos-sääasemien avulla. Sääasemat tuottavat tavanomaisten lämpötilan ja sademäärän lisäksi merkittävän määrän erityisesti perunan kasvuun ja kehitykseen liittyvää olosuhdetietoa. Sääasemilla voidaan seurata mm. mukulapesän lämpötilaa ja kosteutta sekä lehtien pinnan kosteutta. 

Helmi-projektin pilottitiloille tarjottuun palveluun kuuluu myös tarkka tilakohtainen sääennuste sekä laaja paketti erilaisia tautiennusteita, joilla pyritään tukemaan viljelijöiden päätöksentekoa. Palvelu auttaa myös viljelijää valitsemaan optimaalisen ruiskutusajankohdan huomioiden lämpötilan ja ilmankosteuden vaikutukset.  

Näiden palvelujen ja aktiivisen neuvonnan avulla pyritään ohjaamaan tärkkelysperunan viljelytoimenpiteitä tehtäväksi entistä resurssitehokkaammin; oikea-aikaisesti ja tilanteeseen sopivilla ratkaisuilla. Satotasojen nousu ja resurssitehokkuus tulevat näkymään myös taloudellisesti, viljelyn parempana kannattavuutena.