uutinen
2.3.2017

Gondor varmistaa tehon ja vähentää tuulikulkeumaa

Gondor on uusi lisäaine kaikkiin kasvinsuojeluruiskutuksiin. Etuina 25 % pienempi tuulikulkeuman riski ja nopeampi sateenkesto. Lisäksi se toimii kiinnitteenä ja ehkäisee valuntaa.

 Viljelijän Berner on aloittanut täysin uudentyyppisen kasvinsuojelutuotteen myynninGondor on lisäaine, joka parantaa ruiskutustarkkuutta monella tavoin ja antaa lisää tehokkaita ruiskutustunteja kiireiseen sesonkiin. Valmiste optimoi pisarakoon. Tuulikulkeuman riski vähenee 25 %. Ruiskutuksia voidaan tehdä tuulisimmissa olosuhteissa, ilman että syntyisi vahinkoa ruiskutettavan alueen ulkopuolelle. Lisäksi pienempi tuulikulkeuma lisää lehdille tai tuhohyönteisiin osuvan torjunta-aineen määrää. Monien valmisteiden tehon parantamiseksi käytetään kiinnitettä, mutta Gondoria käytettäessä ei muuta kiinnitettä enää tarvita. Valmiste myös nopeuttaa tehoaineen imeytymistä kasviin ja ehkäisee valuntaa lehdiltä pois. Lisäämällä Gondoria ruiskutusveteen, on mahdollista alentaa käytettävää vesimäärää, koska riittävä peitto saavutetaan vähemmällä nestemäärällä.

Kasvinsuojeluruiskutuksissa tuulen voimakkuus saisi olla käsittelyhetkellä korkeintaan 2-3 metriä sekunnissa. Tuulikulkeumaa vähentävillä suuttimilla, jotka muodostavat suurempaa pisarakokoa, on ruiskutus mahdollista tuulisemmalla säällä. Valitettavasti suurempi pisarakoko heikentää aineiden tehoa ja siksi pienempi pisarakoko on välttämätön hyvän ja kattavan torjuntatuloksen aikaansaamiseksi.

Gondorin käyttömäärä on 0,15 % vesimäärästä eli esim. 100 l vettä + Gondor 1,5 dl. Tuote lisätään tankkiin ennen muita tuotteita, jolloin se parantaa myös mukaan lisättävien valmisteiden sekoittumista. 


Tilaa uutiskirje